Everyday Is Like Sunday

Att folk hatar söndagar har jag aldrig förstått, jag tycker de oftast blir såna där mysiga dagar då man hinner med saker man annars inte gör. Idag har jag spenderat dagen ute hos min Böna ute på landet. Vi gick på långpromenad, bakade bröd och spelade kort, så underbart mysigt!
Det är väl tänkt att världens bästa te-gäng ska få smaka på brödet, måndag (tekväll) imorgon, sen har Josefine kommit hem från en vecka i Österrike så jag har två anledningar att inte vara måndagsdeppig, YEY!


Min söndagskompis

The Funeral

Teliafamiljen splittras – efter sex år i rutan

Alltså, *snyft*! Sorg i familjen Gustafsson idag.

Klicka här för artikel

Loving you isn't the right thing to do

Norrköping i tisdags bjöd på en del små guldkorn:




Jag kanske inte kommer att få springa runt i Paris, vifta på tårna och känna mig allmänt romantisk i de här. Men jag tänkte att jag kanske kunde springa runt i Vingåker, vifta på tårna och känna mig lite allmänt romantisk i dem i stället. Valde dock de svarta, kanske tråkigare, men oh så mycket mer praktiskt!
Om det är någon som vill köpa hela resterande kollektionen till mig så be my guest.


Från Vagabond Vår -10


I de här solglasögonen känner jag mig som en blandning mellan Günther och Lady Gaga, har inte bestämt mig för om det är bra eller dåligt men köpta är de i alla fall.
Från BikBok


Okej kvalitén på bilden... Men det är i alla fall en rysk liten docka som jag tyckte kunde få hänga runt min hals.
Ur&Penn



Kan ju vara trevligt att ha lite blad i öronen tänkte jag.
Ur&Penn


Kjol som förhoppningsvis kommer vara ännu snyggare till ett par bruna ben i vår/sommar... mmmm...
JC


Sist men inte minst en lite oversizad tunn kofta i finfin beige nyans, känns som om det kommer bli en beige-guld-puderrosa-vår. Så fint.
Gina Tricot

Allt som allt så känner jag mig nöjd. Tack och hej, nu ska jag maila färgföretag!



Explodera Mig

Först och främst, ni är sjukt dåliga på att kommentera! Ni ska ge mig ett mål?

Sen så skulle jag okså vilja meddela världen om att exakt en vecka ska vi lämna in en teknikuppsats. Har jag börjat? Åh, jag blir så trött på Amanda Gustafsson ibland.

Iron Lion Zion

Idag hittade jag en tjejs blogg vars mål var att ha jättemånga örhängen. Alltså detta var tjejens mål inte bloggens då.
Först fnissade jag lite, jag menar örhängen? För det intresserar inte mig. Sen kom jag och tänka på vad skönt det borde vara, att ha ett konkret mål. Just nu glider jag mest runt i tillvaron, borde skaffa mig ett mål. Att prova så många flingsorter jag bara kan? Att klippa ut alla a:n i en tidning? Att samla på så många tushpennor jag kan?

Tycker ni jag verkar lite lost nu, så borde ni hjälpa till! Vad ska Amanda Gustafsson göra av sitt liv? Ge mig ett mål!

Tack på förhand.

Ikväll ska det förhoppningsvis bara dansas , so long!

What was so simple in the moonlight, by the morning never is

Torka här på senaste tiden, antar att även ni märkt det. Idag har jag i alla fall än så länge hunnit med att dra ut den sista tanden innan rälsen åker på och jag tror tamefan att hon minskade eller något på dosen bedövning, för idag gjorde det ONT!

Annars så kan jag ju passa på att tacka för gårkväll och gårdag, jag var och stillade mitt shoppingbegär i norrkan med Louise och syster på dagen och på kvällen samlades det lite fint folk hemma hos mig. Vi lyssnade på imperiet, åt kladdkaka och spelade Jeopardy.





Bilderna kommer härifrån. Så sugen. Skulle aldrig våga.




Polsk Schlager

Igår var jag hos Elin, det var mysigt och jag blev bjuden på tårta!
Vi försökte även förstå oss på Donny Darko och jag hade det BRA.

Killing you softly with memories

Ligger i min säng och känner att jag har lov. Det är  u-n-d-e-r-b-a-r-t.
Något jag också gör är att lyssna på gamla skivor, såna som vi hade överspelade på kasettband, för annars kunde man ju inte lyssna i bilen. Det är nästan lite känsloladdat faktiskt, nästan så jag blir rörd, för tänk vad mycket minnen musik kan ge.
Jag vet EXAKT hur det såg ut runtomkring mig när en speciell låt eller artist spelades här är några exempel:

Tidig morgon i någon lerig by, det var ganska backigt har jag för mig, kan vi ha varit i närheten av ngorongoro? Dimmigt var det i alla fall och lite småkyligt jag hade min röda kanga med delfiner och fransar runt benen. Luktade regn.
Al Stewart – A Man For All Seasons spelades.

Louises vardagsrum någon gång i 4an? Vi hade i alla fall klätt ut oss i hennes mammas stilettklackar, målat oss med lila läppstift och placerat ett par skitcoola solglasögon alá 2000 på näsan. Jag kommer ihåg att av killarna i klassen så erkände vi båda att Carl-Fredrik var sötast. Dessutom så lät vi Louises stackars förfärade pappa föreviga sin tioåriga dotter och hennes kompis på kort med medan vi poserade i tuffa poser och plutande läppar.
Snacka om att känna sig coola, tror till och med jag har kortet här någonstans... får se om jag är modig nog att lägga upp det någongång. Troligtvis inte.
Robyn – Do You Really Want Me (show respect) spelades.

Sommar i Sverige, vi lämnade färjan som var på väg till våran segelbåt, då låg den i närheten av Arkösund. Det var varmt och jag och min syster hoppades antagligen på en glass som man kunde köpa i kiosken på andra sidan. Helst av allt ville man ha en skruven men det berodde lite på vad mamma var på för humör. Var hon på dåligt så sa hon att det kladdade ner i våran bil som vid den tidpunkten var en sån här skruttpelle. Var hon på bra humör så fick man en servett och en tumme hölls.
Håkan Hellström – Kom Igen Lena! spelades.

Troligtvis påsklov och vi satt i våran Mitsubishi Pajero på väg mot en tanzansk by som hade bjudit oss på ogali tror jag. Eftermiddag, torrt och dammigt. Vi barn som var med på resan jagade några stackars kycklingar när vi kommit fram, stackars mamma höna... Jag kommer ihåg toaletten också som inte hade någon dörr, det var bara som insnurrat i en labyrint av palmblad.
Shania Twain – You're Still The One - Remixed/Remastered spelades.

Ja, jag skulle nog kunna döda er långsamt med alla mina minnen, hoppas ni inte har avlidit än. Har ingen aning om det finns någon som ens orkar läsa hit, men till Lovisa, pappa och mamma, ja och för er övriga som orkar lyssna alltså, har jag gjort en spelningslista med safari-låtar.
Bara en liten varning på förhand, man blir SENTIMENTAL!
Ni kan väl fylla på och skicka tillbaka sen kanske?

Här: Mitsubishi Pajero
Vad har ni för musikminnen?

Say Yeah

Sitter och småfnissar åt min mamma. Hörde precis ett irriterat "hur stänger man av denna spelare?!" nerifrån, detta efter en lång period av vad som borde ha varit en mobiltelefon som spelade någon form av hip hop eller r'n'b.
Aja, det var roligt i alla fall.

Ikväll och i eftermiddag ska jag nog träffa personer, fast det är lite obestämt vilka än så länge. Får se vad vi hittar på Johanna ville "åka bil någonstans"... hmmm? Det blir nog i alla fall bra tillslut!

I Am A Man Of Constant Sorrow






Erkänn, ni fnissar också?

Dreamgirls

I eftermiddag har jag slingat mammas hår medan vi kollade på Dreamgirls. Den filmen är bara så jäkla SNYGG, jag suckar för varje scen när de kommer in i nya kläder... En utstyrsel som jag speciellt gillar är när de har blå klänningar och Deena är såklart snyggast!

Kanske inte syns så bra, hittade inga bättre bilder, men jag tänkte att jag kanske kunde ha något liknande hårbandsjox i håret på balen, åsikter någon?




It's always better when we're together

Idag har verkligen varit en sån där bra dag. Då saker och ting funkar, flyter på och folk (och även den viktigaste, jag själv) är glada.
Inte ofta det händer i en hormonpreparerad tonårings vardag så det är bara att tacka och ta emot.

Det började i alla fall på friluftsdag i Båsenberga med skolan, jag åkte slalom med annat roligt folk. Sen hann jag en med en sväng till Katrineholm för att till sist avrunda med ett väldigt trevlig tjej- och-äta-frukt-kalas hemma hos Johanna. Som vanligt blev det en hel del skratt och mysstämning, som alltid när järngänget är samlade med andra ord!


Hit me with Music

Ibland försöker jag faktiskt tänka positivt. T ex. som idag när jag först var arg och irriterad på att någon hade haft sönder min fingervante längst ut i toppen så mitt pekfinger tittar fram. Då kom jag på att den är en perfekt iPod-vante, man behöver inte frysa så mycket när man ska byta låt, höja eller sänka! Bra va?
Håhåå ibland får hon till det, den där Gustafsson!


Vad jag bryr mig om

Med tanke på föregående inlägg så kanske jag borde lägga in något mysigt från alla hjärtans dag.
Jag och Louise bjöd hem våra små hjärtan på egengjord hjärtpizza och äppelkaka med gott resultat. Bilder uteblev nästan helt, vi glömde helt enkelt bort.



Julia, Louise, Jaqueline, Filippa(hennes arm i alla fall) och Tove.


Alla Hjärtans Dag


?


Om att tappa Andan

Ibland tappar jag nästan andan av Guccis nya reklamkampanj.
Bilderna är out of this world.




Annars känns det som om jag tappar andan mest hela tiden, har något konstigt tryck över bröstet och i halsen. Detta försöker jag bota med choklad-te, "Ebba och Didrik", skållhett duschvatten och supermycket täcken och filtar . Alltså inte göra det hela värre genom att klicka runt på Gucci, även om det är svårt att motstå.



Ner i ljuva livet, Upp på taken

Alla var så söta mot mig igår, skickade fb-hälsningar, sms och sa grattis. Dessuom hade mina kära vänner ansträngt sig så gulligt att jag blev helt rörd. Visst är det väl kul att få något som någon lagt ner lite tid på? Så värdefullt tycker jag i alla fall!

Jag fick presentkort på hemmabakade tårtor,kramar, kort med rim och finaste muffinsarna! Åh vad jag blev glad!











16






16 år idag och det firar jag med en rad cambilder av högsta kvalité. Mamma och Lovisa kom och sjöng imorse och av mamma fick jag pengar och ingefärachoklad, av Lovisa fick jag ett tårtfat och en BodaNovaskål sen ska min iPod leveraras idag också. Som grädde på moset så kom ELLE igår också och det var "trenbibelnnmret" YEY!
Oklar anledning varför jag själv valt att vara med på bilderna men jag har inte flottigt hår, det är nyduschat och blött.

I eftermiddag kommer Jenny, Tove, Dave, Pappa, Farmor och Farfar hit så ska vi mumsa tårta!


En annan anledning till att fira dagen är att vi har vårat första nationella prov, i svenska. SUCK.


Cut a rug, Twist and shout




Hoho? Det är visst snyggt med en "tjurring"?
Jag tror tyvärr inte min kropp är menad att ha piercingar då den sista jag gjorde slutade i pencillinkur och feber. Men något för dig kanske?

Friday I'm (not) in Love

Idag är det fredag och det är ju trevligt, kvällen ser ut att bjuda på äventyr i K-holm. Jag är halvtaggad men jag hoppas att det kommer bli kul!
Igår beställde jag en musikmaskin, så här ser den ut:

 Fin och gul tycker jag!


Meningslöst

Vi kommer in på jordens undergång hela tiden i skolan numera. Jag vet inte varför, men vi har diskuterat det på både NOn och SOn.
Våran NO-lärare säger att det finns utbildade människor som väljer vilka som ska räddas till ett skyddsrum om det skulle bli katastrof. Jag tycker vårat samhälle är så konstigt, det finns liksom alltid skarvar där våran naturliga instinkt inte funkar i det moderna samhället. Tänkte bara på det.


Dansa Med Vapen

Dagens bästa: Tjejerna i 9D vann överlägset över killarna i innebandy. Snopna miner.

Dagens sämsta: Det är fortfarande vinter.

Dagens hungrigaste: Amanda

Dagens tröttaste: Amanda

Dagens låt:
Hästpojken – Gitarrer & bas, trummor & hat

Dagens upptäckt: Maskinen kommer till PIP-10!
Maskinen kommer till PIP!

Hoffmaestro kommer till PIP -10!


Ska ni på festival i sommar gott folk?








Avatar

Nyss hemkommen efter en bioupplevelse här i Vingåkers gula lilla biograf. Vi såg "Avatar" och jag hade förväntningar. Jag menar, filmaffischen är ju grym!



Alltså om den var sevärd? Om ni ska se den, se den hemma så man kan sitta och kommentera alla klyschiga filmscener högt. Jag höll på att spricka av allt jag ville, men inte kunde säga i 2h och 40 min.
Det var värt att se den, den var jättefint gjord, men den sista 1 och ½ timmen skulle jag lika gärna kunna studerat mina växande tånaglar eller lyssnat på E.M.D, faktiskt.


Besvikelse.

Fuck You

Jag var arg imorse. Jättearg till och med, det resulterade i att jag skickar ett desperat sms till mamma och frågar om det finns några lugnande droger man kan ta. Dessutom avslutar jag det hela med att sparka sönder min fot på skostället. Den är öm och blå och jag ber om ursäkt till eventuella människor som blev drabbade av min tjurighet.

RSS 2.0