Inte fundera

Nu ska jag snart äta med mamma och hennes kompis Maggan, våran gamla granne. Sen ska jag nog ta min lill peugeot och bege mig mot Vingåker om klockan inte blir alltför mycket.
Idag har jag rosa läppstift och eyeliner, ovanligt men bra känns det!
Mitt nya favoritplagg, en jeansskjorta från JC. Känner mig lite som mamma på något klassfoto när hon gick i 7an på 70-talet (and loving it, ska tilläggas!).
Sen volangtopp från HM, den är mer skrynklig och ospeciell men fin i färgen.

Lyckan den bor ej i oxar eller kor, men tydligen i Niotillfem?

Läser ni niotillfem? Jag gör, och jag blir alltid lika fundersam över hon kan få precis ALLT i sitt liv så underbart och genomhärligt hela tiden. Det är nästan som om hennes dagar bara borde flyta ihop i ett enda stort tramsande av finhet och himmelrike.

Kommer ni ihåg när man tyckte att det var tåkigt när man var mindre och mamma sa att : "om man inte har tråkigt någongång så märker man ju inte när det är roligt".

Jag försöker i alla fall tänka så när jag plågar mig igenom bilderna av perfekta små indieprinsessor som ler, skrattar och alltid tycks vara lika vackra på bild.

Are immune to Your consultations

Sitter i soffan med två sovandes filurer på vardagsrumsgolvet och gör mitt bästa för att skriva så tyst som möjligt och inte förstöra deras skönhetssömn. Igår körde vi en riktig sova-över-kväll med film, godis, stor madrass på golvet och youtubeklipp till sent in på natten. För att det ska bli allra bäst resultat, så behöver man ju självklart de två viktigaste ingridienserna och det är ett par riktigt goa vänner, och tänk, det har jag!
Du hittar de två på mitt vardagasrumsgolv, här och här.

Om såna här saker som stör

Att vara vegetarian är ett väldigt känsligt ämne har jag upptäckt. Jag har inte "inte-ätit-kött" så jättelång tid men det dröjde inte länge förrän folk började lägga sig i faktiskt.
Haha, värsta kärringen är jag inte över detta, jag fattar att folk undrar, men en sak jag stör mig på är att de liksom inte riktigt kan bara vara fine med att jag inte ska äta köttet.
Om man till exempel är på besök hos någon och så tar man ost i stället för skinka på mackan så frågar någon varför man inte äter kött, så svarar jag att jag inte gör det, är vegetarian. Då frågar de flesta en gång till men liksom varför? För miljöns skull svarar Amanda. Observera att här ska det INTE vara en lång utläggning om koldioxidutsläpp hit och dit. Nu kanske ni fnissar lite, brukar i alla fall personen som får svaret göra (men guuuuud vilken liten brådmogen typ som tror hon är nååågot) och sen så:

"Men kött som är sååååå goott! Hur står du ut på sommaren när alla ska grilla?! Får du verkligen i dig alla näringsämnen? Men du åt ju en gelatingodis, och det är faktiskt löpe i keso vet du det?????? Då är du ju inte vegetarian!"

Det är det här som stör mig. För det första, jag har aldrig någonsin tryckt upp i någons ansikte att:

"kött äääääär så dåligt för miljön, och hur står du ut med att veta att du just skulle kunna kört en timmes bilfärd istället för att ta nötköttet på grillen?"

För det andra så fattar jag inte riktigt hur man kan engagera sig så fruktansvärt i om jag äter kaviar, gelatin eller löpe. Alltså alla gör ju sin del, jag kanske inte är en duktig ultra-vegan, men jag gör ju NÅGOT i alla fall. Eller hur?

Kuchoka


Idag känner jag mig otroligt rastlös. Ingen verkar heller ha lust att svara på mina sms för den delen. Så vad passar då bättre än att ta lite photoboothbilder tänker jag då? Svar: -Inget!


Det här är då positiva fake-amanda som gör ett litet gulligt peacetecken, jojomän sött va?


Fast såhär känner jag mig.

Precious

Jag tyckte jag hade det jobbigt. För en timma sen. Sen satte vi på den här filmen hemma i filmsoffan och bara; Va? Usch? NEJ? Dö!
Fruktansvärt om en tjej som blir misshandlad, våldtagen, föder pappas barn..ja you name it. Nu har vi satt på paus för farmor ringde, men jag håller verkligen tummarna för att det ordnar upp sig i den för annars kommer fröken Gustafsson somna med tungt hjärta ikväll.



The Opposite

HMs nya höstkatalog var ju bara... oinspirerande? Stickat, brunt, beige och jeans. Superfin basgarderob säkert, men jag tycker vi borde klä Sverige, inte snyggare alla ser så jävla bra ut redan, men personligare. Man ledsnar liksom på alla kopior. Nästan hellre fult och personligt än tvärtom, eller?






H.H

"Jag vill att det ska svänga hela tiden. Som ett jävla bultande hjärta."


Stenhårt

Först sprang jag vilse när jag skulle ta en joggingtur imorse. Ja, man kan springa vilse i Katrineholm, men efter lite förvirrade beslut om vägar och en snäll tant kom jag hem.
Sen hade jag en jättefin dag.







I eftertexterna skulle namnen Jaqueline Alderö, Amanda Gustafsson och Josefin Torssander rullat.
Till den här låten. So was the day, so to say, on the baddest english äver.

Hollywood Infected

Idag har jag varit hos Louise, bakat kärleksmums, promenerat och kollat på dålig-humor-gammal-humor-men-ändå-bra-humor-film. Det var nice med stort N.
Har precis kollat ett avsnitt av SATC och gjort ett "vems är mustaschen"-test så dagen känns ganska fulländad. Det är väl bäst att sova då.


Det var förresten det avsnittet när Aidan flyttar. Åhåhåååå...*tår i ögat*.


Som min moster kom från ingenstans och sa (när jag och Jossan satt och glodde), "aaaa...förstår inte varför hon inte tog Aidan". Tänk vad lite SATC kan engagera.

Everything that glitters IS gold

Åh jag får hjärtklapping av glitter och krimskrams. Seriöst.
Så igår var jag bara tvungen, dessutom kostade detta nästan ingenting heller!



Rosa ljus från IKEA 39:-, Grön glasburk från Indiska 15:-


Krokar från Indiska 25:-/st

Come Fly

Har nästan glömt bort lite hur man gör det här. Det är som med att springa, det blir jobbigare ju längre det går mellan varven.
Idag har vi varit på IKEA, detta brukar innebära skilsmässostämning (dååååååååååååålig stämning för er ovetande) i våran familj men hör och häpna, vi bråkade inte ens idag!
Nu är jag riktigt inne på att inreda mitt rum här hos mamma och jag har en känsla av att det kommer bli finfinfint.

Fattar mig Kort

Ingen lust att blogga.
Saknar mina vingåkrare.
Har det jättebra på stugan med världens bästa Böna och resten av co.
Ska bada nu.

Hey Sistah

Nu hara vi kommit ner till stugan i Småland som vi hyrt, "Udden". Jag och Jossan plockade upp datorerna direkt...hmmm... Snart kommer nog min moster Stina, hennes man Patrik och deras dotter Tuva ner från Stockholm också, det här lär bli en mysig vecka!
Uppdaterar kanske lite dåligt, jag menar, jag ska ju njuta av de småländska skogarna, läsa böcker, titta skitmycket på tv-serier och bara må bra, istället för att sitta här och mögla. Ja inte alldeles för mycket i alla fall.

Annoyed

Idag lyssnade vi på radion när vi åt frukost. På nyheterna berättade de först att det hade varit en självmordsbombare i Bagdad och ex antal döda och skadade. Efter detta 30 sekundersínlägg om jävla döda Bagdadinnevånare ägnades ca 4 min till att beklaga sig över att SJ kör tågen för fort i kurvorna och att de som har lätt för att bli illamående lider.

Som en storbloggare skulle sagt (de älskar verkligen att säga detta); QUE?!

The view from an evening like This

Har ni tänkt på att det låter som om någon släpper VÄRSTA brakaren när det liksom blir överfullt i en flaska som man ska "sodastreama"? Hahahaha, det har jag.

Ska lägga mig nu och läsa tror jag. Eller rita. (Viktig information som ni bara måste ha eftersom ni är dumma nog att klicka in på min blogg).
Pussen och kramen och allt det där!

Skrivkramp, men jag försöker!

Äntligen lite datatid. Så borde man inte säga, jag borde vara glad för att jag har haft fullt upp!
Igår var på parrti i Viala eller Vad, vet inte riktigt måste erkännas. Väldigt lyckat faktiskt och många roliga och glada människor fanns på plats.

Innan dess stekte vi oss i Läppe, jag, Jossan och Josse. Det var också väldigt bra. Jag hade en väldigt bra dag och så var det med det.

 
Jag och Julia medan vi väntade hos henne för att inte "vara töntiga och komma för tidigt" haha.


Sötnos Johanna (Hager)


Fan va snygga vänner man kan skaffa sig! Louise och Julia.


Snow

Känslan av att jag borde uppdatera. Om vad?


Snälla säg det Igen

Morgonen har gått på speed. Jag bakade en rulltårta, när jag ändå var igång, kladdmuffins och sen powerdammsög jag mitt rum plus köket. Nu är jag på gång, inte för att ligga på stranden en heldag... jag vill göra något! Lovdagar är sköna men (jag vet sjukt pluggigt) jag blir lite understimulerad om jag inte kan räkna några mattetal då och då.

Men förresten en sak! Jag och Josse ska på Way Out West i augusti, kommer bli så grymt! Yeeehhhy, okej nu arbetar mina fingrar snart ihjäl tangenterna så jag borde nog göra lite upphopp, trötta ut mig, eller något. Känns ändå som det blir världens kassaste (eller heter det mest kassa?) inlägg.
Nehej börjar väl bi dags för att
skaka rumpa i min systers rum, har en känsla av att det kommer bli mycket uppskattat. She loves me yeah, yeah yeah!

Grattis, grattis, grattis!

Min syster har tagit körkort och tack och lov att hon klarade, hade vi i våran familj klarat en till stressig uppkörningsdag? Tveksamt...

Såhär ser hon ut när hon kör bil för allra första gången ensam (ah med mig då men)
GRATTIS, ÄLSKAR DIG!


Jag har för mig att hon var lite glad...


Vibrations

Jag mår bra med en knäckemacka, och en mamma, och cashewnötter, och te, tv-tittande, och en bok av Hans Alfredson och en ELLE och en VOGUE. Herregud, var ska jag börja liksom?


 Falurågrut med smör, nektarin och flingsalt. Och ingefära och grapefrukt te.
Nam-nam...


Sh-sh-sh-sh-ake

Igår var såhär:





Jättebra.


FuckMyLife

Om du någongång skulle känna dig lite dålig eller nere, är det här definitivt sidan för dig.
Det bara ÄR så.

What to expect

Ni vet den där känslan när man förväntat sig och laddat upp för något och sen blir det inte av?
Jag hade verkligen laddat för en mjukostmacka till frukost idag och sen var den slut när jag vaknade.

Saknar dig!


LäppHeppKäppKnäpp

Nu ska jag och systra mi vandra ner på stan och jag ska spana ett läppstift. Älskar man inte bara det ordet? LÄÄÄÄPPSTIFFFFFT.

Iv'e got my head among the Clouds

Igår när vi åt pannkakor lyckades vi med att grädda dom för första gången! Gott tecken att det går att grädda pannkakor på spisen här i lägenheten, har ni tänkt på att på vissa spisar är det typ omöjligt? (Ah eller så är det bara sånt nolifers går och tänker på) Jag har det i alla fall.

Sne och BRUN Filippa
Louise hamnade i skugga, men det var väldigt varmt så jag tror inte att det gjorde henne något. Lite senare följde vi henne hem till bussen och sen orkade Filippa inte med nattbussen så då fick hon bli nattgäst här, att ligga och dega tillsammans i soffan är ett fint sätt att umgås.

Me no speak

Jag klagade förut idag. Det var riktigt skönt, men nu har jag klagat färdigt.
Ikväll ska Filippa och Louise komma till våran nya lägenhet i Katrineholm och äta pannkakor. Sen har jag tagit kort på saker som jag gillar, men det är så jobbigt att ladda upp massa bilder så då klämde jag in dem i samma:
Min långklänning från HM för i den behöver man inte raka benen, mitt nya rum hos mamma för där kommer jag kunna vara närmre min nya skola i höst, min nya lilla kamera för att nu kan jag ha minnen att visa någon och min säng skymtar även för att den är så stor och för att mamma hade renbäddat när jag kom.

Orkestern valde svensktopp och Sista dansen gick

Jag stör mig idag.

Jag stör mig på att mitt rum har stökat till sig själv.
Jag stör mig på att det är för varmt i lägenheten.
Jag stör mig på att när man vaknar upp känns det som om låren vuxit en decimeter i omkrets.
Jag stör mig på folks fb-uppdateringar, för dom är tydligen redan igång.
Jag stör mig på att jag inte hjälpte min Jossan att städa mer efter festen igår.
Jag stör mig på torrbollar som tror att det roliga livet bara ska komma och krama om dem utan att de behöver anstränga sig ett skit.
Jag stör mig på att min syster inte släpper in mig i våran lägenhet och mest av allt, mest av allt stör jag mig på att jag bara stör mig på så mycket, hur fan har jag fått rätten tycker jag att bara störa mig till höger och vänster?

Åh så störande.

Heroes

Är det bara jag som tycker att det hör ihop med sommaren att sitta vid datorn? Det verkar nästan som det på aktiviteten här i cyberspace...
Idag har jag tränat med pappa, känner mig så jävla stark och bara genomhärlig av att träna, som en jag jag vet inte, som att inget stoppar mig! Så nu blir det hurtig lunch också, tänkte bjuda familjen på qournfärssås och bandpasta, det börjar bra det här.
Senare planer med en viss frökken Torssander och en Alderö kanske? Allt kan hända.

It's Such A day





Hara precis kommit hem från en cykeltur med pappa och Jenny till Viala. Vi åt bästa bästa middagen som Jenny fixat, nötter, keso, jordgubbar, och nektarin. Mmmmm... eller ja middag trodde jag det var, nu ska vi tydligen äta middag också, hehe, JESUS varför lagar du så god mat Jenny?

Fast ah...kringlan har jag faktiskt bakat, recept på pärlsockerpaketet!


Om ni undrar över den plötsliga bilduppdateringen så har jag införskaffat ny kamera idag... nananana.

Story Told


Någon vild gissning på vad jag bör syssla med idag?

Skisser för Sommaren

Nu har jag och pappat varit ute och sprungit. Also known as rödface nr. 1 och rödface nr. 2. Men skönt var'e!

Det är Så det ska Vara

Den här sommarkvällen har varit perfa, alltså verkligen.


Jag cyklade och mötte Louise i slottsparken. Vi drack små mini-loka.



Åt popcorn och chips.



Blev rädda för änderna.

Tog kort på änderna.


Jagade änderna. Konstaterade att änderna antagligen luktar fisk och är lite småstörda.
Här någonstans tror jag att våran härliga and-sommarpicknick spårade lite och mer bilder blev det inte.

Nu ska jag spela Kent för de som vill lyssna nedanför mitt fönster. Den här kommer nog spelas mest.


Du fastnar Perfekt

Efter att inte haft något rent eller oskrynkligt på fyra dagar tog jag på mig det ljusaste jag kunde hitta när jag begav mig ut i sommarkvällen för att träffa Louise.
Då blev det lite såhär:






Fuskskinnjacka från HM, Blus från Tiger Of Sweden, Kjol Cubus, Armband HM, fuskisconverse från Skopunkten och stökigt rum från min lathet.

Kände mig somrig och fin!

Recensioner

NU har jag varit i Borlänge på festival i 4 dagar ungefär. PJUH! Visst är det lustigt att det är så roligt att åka men att det nästan är lika skönt att komma hem?
Det känns som om det är för mycket att berätta om, man vill inte berätta en sak och glömma bort en annan som var roligare, hänger ni med på vad jag menar? Jag kan försöka sammanfatta lite om artisterna, dag för dag, försöka i alla fall...bara för att det är så kul att leka recensent.

ONSDAG: Hämtar upp Johanna som var fierce och hade fjärilar i magen. Kommer fram, det börjar regna när vi sätter upp tältet och vi liksom bah ehm typ; FAA-AN, SÅ VÅRAN TUR. Men det slutade, ja!

MIKA - stod på scenen, lite av en besvikelse, trodde han skulle ha mer energi. Känns som att en liten spelning i Borlänge bara är som en dag på jobbet för de riktigt stora artisterna. Åka flyg, äta jordnötter, spela, lite "hey hey sweden and peace and love", flyga hem.



Thomas DiLeva - Det var nog som jag antar att det ska vara när man ser honom, flummigt. Men han uppfyllde nog förväntningarna, drack sitt vatten ur en vattenkanna, kastade frukt på publiken och gjorde lite fint knasiga saker.




TORSDAG: Wöööhäää fattar ni hur det är att vakna upp i tältet, som förvandlats till en bastu med typ 3 tjocka lager kläder på sig för att det var så kallt på kvällen? 42 000 andra festivalare förstår nog i alla fall. Pappa fick hämta oss och bjuda oss på jordgubbar, mjölk och dusch.

Hoffmaestro & Chraa - Sjukt rolig kosert. DANS DANS DANS, och det verkade verkligen alla som var där tänka också. Oh mycket fint!

Här vill jag bara berätta att vi dissar Melissa Horn. Vi picknickade med några punkare från Stockholm i stället.
Värt? - JA.


The Kooks -
Jag vet att typ hela världen älskar The Kooks, men mja. Jag tror jag kunde för få låtar, men de var lite mysiga. Jag kände mig som en skurk för jag vet flera som liksom nästan skulle dö för att få gå på den spelningen.

Robyn- Hon lät precis som på skivan. Tycker musiken är bra. Vet inte vad jag ska säga, kanske inte musiken lämpas för att spela på konsert, mer dansgolv? Eller jag kanske var trött och inte orkade dansa, grym brud i alla fall som hade kunnat göra en grymmare konsert.

KENT-
Det finns en anledning att deras spelningar säljer slut även fast de gör så sjukt många. Musiken är gjord för en livescen, det var jättejättefint faktiskt!




FREDAG: Varm dag! Vaaarm, men det är härligt!

Lily Allen- Så jävla söt tjej. Även om konserten inte kändes jätteengagerande så satt jag och Johanna ner på gräset och myste. Hon var bra, det var hon!

Familjen-
Om jag hade varit mer taggad hade det varit bra. Men hmm sjäng han inte falskt? Och på just den här konserten (jag vet att Familjen inte rår för det) verkade det plötsligt som att alla skulle visa hur mycket dom älskade varandra genom att hångla sönder varandras läppar och det störde singel-Amanda.

Europe-
Haha, de gamla rockidolerna fick en stund i rampljuset och det var ganska kul faktiskt att se att de levde ut sina rockdrömmar fortfarande. Jag kan dock en enda låt och jag kan väl inte säga att jag någonsin tyckt speciellt mycket om den, men jag sjöng, liksom alla andra med i "The Final Countdown" och det var kul. Känsla, stämning!

The Ark- Rolig konsert. Blandar alltid ihop dem med Melody Club men tycker nog bättre om Melody Club, så det är ju lite synd. Jo, men här var folk glada och dansade! Vi med!




LÖRDAG: Bästa konsertdagen? Tror nästan det va...

Johnossi
- Har inte varit så imponerad tidigare men eftersom alla skulle dit skulle vi också det och JÄVLAR. Det var skitbra. Snacka om att ge järnet och ja båda var fantastiska, jag vet inte hur många trumpinnar som gick av och hur mycket svett som rann men jag vet att det var BRA-A-A-A.

Mando Diao- Stackarna spelade direkt efter Johnossi. Kan inte ha varit lätt, vi såg en eller två låtar, sen gick vi för vi kunde inte sluta tänka på Johnossi. Speciellt trummisen Oskar..ehe.

Markus Krunegård -
Jag kan för lite texter tänkte jag när vi gick dit, men se på tusan vad fel jag hade! Det gick alldeles utmärkt att vara på Markus utan att kunna textraderna för det var lätt att dras med ändå. Åhå good shit.

Shout Out Louds- Kan ha varit den mysigaste spelningen, med det mysigaste bandet, på den mysigaste scenen. Vi hann inte se hela men de var så "ååååh" ändå (bara jag som blir gråtfärdig av deras musik, oavsett låt?). Rök, gula ljus, svarta silhuetter, färgade lampor i träden och vi bara trivdes. Trivdes jättebra.

Jay- Z- Vi var nog mest där för att kunna peka på honom någongång senare i livet och säga att honom har jag sett live. Här har vi nog också det "stjärnan-är-för-stor-för-att-ens-veta-vilken stad-han-befinner-sig-i-fenomenet". Men vi gick och gjorde lite nödvändiga saker så länge, hur många av er har till exempel suttit på en bajamaja som darrar av basen från en Jay-Z som står 100 meter bort? Eller slökollat vad apoetekshopens ansiktsservetter kostar?
Öh, tufft eller vad?

När han spelat klart var det slut. TUT!


RSS 2.0