Mitt Land är ditt Land

Idag har varit tröttsam och jag har känt mig osocial till hälften. Den senare hälften ska vi inte klaga på. Here is the evidence!

Ehm, vi svälter inte på tekvällarna. Eller ska jag säga, "knöka in vad du kan i magen-kvällarna"?
Måste bara älska't!


Hittade ett så fint täcke under min säng (?!) , lite retro, lite fulsnyggt, lite min i min smak. Dessutom är det sådär mjuktmjuktmjukt som det bara kan bli om man tvättat det tillräckligt ofta. Klart som korvspad att det skulle få täcka min fula bäddsoffa.


Nu förstår ni kanske varför det vände till en bra dag. Och en sak till, jag ber om ursäkt för alla halvtaskiga mobilbilder. Men jag har inte tid att skriva intellektuella och samhällsrelaterade inlägg för tillfället. Sicken skit va (och som om jag skulle göra det om jag hade tid?)...

Skridskotur på 13 mil

Idag åkte vi skridskor i Linköping på någon bana. En perfekt solig dag med kokt kokt korv och nyponsoppa innan vi åkte vidare till IKEA och ströshoppade lite. El final grande blev middag hos farmodern och farfadern. Funkade helt okej även om fötterna gör ONT efter ett antal varv.



Jag och Dave hittade sol och lä (är det vår snart??!!)


Pappa och Jenny


Lovisa

Bleedy (blödigt, som vi säger)

Vet ni vad jag gillar? Mina vänner.
Ibland blir jag helt mållös när jag tänker på hur jag (JAG!) har lyckats att få just de bästa vännerna.

Igår var vi hos Louise och firade hennes precis påbörjade sjuttonde år. God mat, efterrätt och (!) tårta, skvaller och skratt brukar vara en kombo som funkar!

Ikväll var mint lika lyckad. Korta drag: Jag och Jacqueline gästade familjen Elvira Lindsjöö. SÅ bra, hemmagjorda hamburgare, baka lite cheesecake, dansa sig lite svettig till wii dance och umgås med världens bästa klasskamrater.
Fan vad fina ni är, nu bölar jag ju nästan (fast det kan vara ett tecken på att jag är trött också). Pussar och kramar!


Elvira har de finaste ögonen och den sötaste labradorvalpen. Don't yah think?

Sånt é livet

Fyfan, ibland mår jag bra! Liksom!
Har haft en mysig dag, mötte upp mamma på stan och handlade present till Louise (som ska firas imorgon, 17 år!) sen åkte vi och handlade. Så mysigt att gå och plocka ner vad man ska ha i vagnen, få välja sort på knäckebrödet, flingorna, smak på yoghurten, ja ni fattar!
Sen åkte vi hem hit och åt äkta varma mackor mys, typ som vi brukade göra när jag var mindre (bara en sån sak!). Nu har jag även hunnit med en liten joggingrunda med KENT i öronen och gjorde klart övninguppgifterna till kemin. Känner mig så jävla präktig och awesome att jag tänkte köra upp jantelagen i någon bajsnödig liten röv därute! Fan vad bra jag känner mig!

Jag gillar att slå in paket så jag delar gärna upp det lite...
Och nu myser jag i kanske en av de lite finare tröjorna jag har.

Minen är påklistrad och kortet får tagas

Tandställningsspännandet från gårdagen resulterade i att jag fick mixa min apelsin idag. För er som inte vet hur det är att ha spänt den kan jag berätta att man är inte direkt sugen på ett hårt äpple att sätta gaddarna i (kort: det gör ont).
Men ser jag inte ut lite som en såndär modebloggare som dricker smooooooooooooooothie hela dagarna?!

Keeping it Kort as we say

Igår:

Bakade jag/åt semlor

Spände tandställningen.

Och gjorde en festivalburk:

Där det ska ligga sparade pengar (nöjd nu Matilda?!)

Frisk och Svettig

Hi ho! Idag hade vi aerobics på idrotten och det var så jävla kul. Det hela gick ut på att 32 stycken naturvetenskapselever fick ställa sig bakom varandra i en spegelsal, kolla på ett gammalt "friskis och svettis-gympa" videoband från 90-talet och härma.Ja ni fattar ju varför det var roligt!



Ryck inte på axlarna just denna gång

Åt nyss den godaste pastan jag ådstakommit på väldigt länge. Alltså seriöst, den var en sån jävla killer så jag tänkte tipsa er om hur man gör. Jag vet att man bara rycker på axlarna åt halvtaskiga recept på bloggar men det här var faktiskt jävla gott. Så jag måste blogga av mig!

Sätt på tagliatelle elller annan värdig pasta.
Tina räkor och skala dom.
Tina spenat (mycket för det blir så gott så man vill äta mycket)
Fräs spenaten i lite olivolja, salta och peppra, kläm över en halv citron (eller efter egen smak).
Fräs med räkorna och någon vitlöksklyfta.
Häv i en klick creme fraiche så det blir lite såsigt.

Lägg upp pastan och toppa med spenatröran och servera med extra citron. Åh jag vill äta det här varje dag hela tiden ju!

Dagens Finaste

Johannas lillasyster Lovisa är 5 (?) år.
Lovisa: Vilka fina tänder du har.
Jag: *Skratt* Vet du vad det kallas Lovisa?
Lovisa: Jaa, GLITTER...!
Är inte det det bästa peptalk som jag fått på länge? Så underbar unge då!
Haft en finfin måndag överhuvudtaget förresten, fler såna tack!

Ör(o)nGott

Nu är helgen över. Jag myser till det med lite apelsin och bra bra bra musik på min systers rum jag. Har ni tänkt på hur bra den här är till exempel???

Familjen – Det Var Jag

Det har ni säkert. Men ni kanske hade glömt.

"För alla gånger som vi dansat
å sjungit med fast ingen kan"


Jag mår Bra

Igår var det dags för lite party tyckte jag. Det verkade vara välbehövligt för resten av partystyrkan också, SÅ grym kväll med massor av dans dans dans! Först kom alla hit och körde, sen sprang vi till bussen och åkte till Laggarhult där vi dansade vidare. Jag förstör känslan om jag ska beskriva den närmare.

Tusen tack till alla rara och fina människor!

Så Drygt

Idag var jag hos skolsyster på hälsokontroll. Alltså det är något med sjukmänniskor och sjukbesök som gör mig lite knäsvag och så allvarlig. Skolsyster tittar på en, det är tyst, all uppmärksamhet riktad på hur jag har det, hur mitt liv ser ut. Och här kommer vi till den värsta delen; jag börjar nästan alltid gråtprata. Kanske inte riktigt gråta på allvar, men jag lovar om jag inte skulle hålla emot så skulle det vara mycket skattepengar som gick åt till att reparera vattenskador på våra sjukhus.
Det kan vara helt oladdade frågor som växer till stora allvarliga saker när jag stakande snyftar ur mig att "huhu....jag hade min mens....snörvel...för två veckor sen".

Alltså jag menar klart tanten blir orolig för mig! Hon tror ju att jag har problem?! Men blir inte ni gråtiga på rösten när det är "allvarligt"???

Godmorgon mitt Herrskap

Ligger och myser med en choklad och chili-te i min stora säng och läser ELLE. Det skulle ju kunna vara värre. Snart blir det promenad till skolan och jag laddar för en skön stund med min iPod. Har nni egentligen tänkt på vad roligt det är när man går förbi folk och dom har ingen aning vad man lyssnar på och jag har ingen aning om vad dom lyssnar på? Jag önskar det fanns en liten remote så man kunda zappa mellan folks hörlurar.


Vardagsglam

Jag hade bestämt mig för ett fotbad ikväll och nämnde väl detta vid middagen. Detta resulterade tydligen i att mamma smörjde in mina fötter med såpa?! Det var visst det bästa.

Life is glamourous.

Kvalité

Woho, idag ringde pappa och ville bjuda på fika! JA! Jag hade verkligen saknat honom!

Världsbäst på att vara min pappa.


Lovisa med årets första semla. Ska jag vara ärlig tycker jag att konditorierna fuskar lite, hallå det är fortfarande januari? Men... man kanske inte ska hålla sig när det gäller så goda saker eller? Jag måste nog baka snart.


Jag hade blött hår visst. Nöjd ändå.



OH, OH

Tog mig en liten shoppingrunda idag efter skolan. Jag skulle egentligen inte köpa något... Men vem vet, jag kanske dör imorgon liksom? Då spelar det roll att jag hade det bra idag och inte sparade. Och det är ju så mysigt och jag hittade SÅ bra saker på rean så jag ångrar det inte. Är detta inte lite sinnesjukt bra priser?

De här kommer vara finfina till en romantisk blus och kilklackar i sommar. Nu passar de ju bra som de är, ja med vad som helst. 199:- från Åhléns


En blus och en vardagstopp från HM 75:- och 30:-

Tips

Jag önskar mig en begagnad cykel i födelsedagspresent. Någon som har en och vill bli av med den för en billig peng kan ju höra av sig till mig liksom.


Ni undrar vad jag pysslat med, ja ja?

Hejsan. Har varit utkörd från mitt hem sen igår så jag har inte haft tid att bloggeliblogga. I helgen har jag varit seg, jag tror att det beror på lågtrycket. Jag har nämligen en tendens att ganska ofta känna mig som vädret.
Men helgen har egentligen varit väldigt fin alltså, det är bara jag som har mage att inte uppskatta det hela riktigt ordentligt.

Jag har hunnit med: att lyckas (!) med att baka bröd. Lekt charader hos Thomas. Ätit fina ostar med Inge och mamma. Sovit 11h på en natt. Pomenerat med systern. Och nu har jag precis även hunnit med att sluka den bästa middagen på länge. Så just nu känner jag mig glad och

trött.

För den är inte lika Glad

Nu har jag precis gjort lite kaffe och tänkte starta morgonen med en kopp och mysa kvar i sängen en stund. Det är lite som när vi är ute med segelbåten, då får man alltid ligga kvar i sängen efter frukost eftersom det inte finns så mycket annat att göra.

Igår var en så bra dag, påminn mig om den här dagen någon när jag är deppig?!
Det spelar inte nåon roll faktiskt att vi gick vår allra längsta dag i skolan. För det var kul att träffa min bra klass!
Och det spelar ingen roll att vi hade idrott, för det var bra lunch så man orkade och vi vann på basketen. Sen var vi kvar till kvart i fyra på spanskalektion, men GUESS WHAT? Det gjorde inget för jag fick fika med Jacqueline och vi fick kemin färdig på håltimmen.

Kvällen spenderades med lite trevliga ansikten i Duveholmhallen där speccecup avgjordes. Sen gick vi hem till Matilda och spelade pratmakarna och åt lantchips med gräddfilssmak. För att det är kul och för att chipsen är de godaste. Tack för mig och om ni tycker det här är äckligt genomkäckt och positivt kan ni ju kolla min historik.


Det behövs ingen motivering för det här

Billie The Vision & The Dancers – You’d Better Watch Out, ‘Cause I Like You

That's what all the people say

Jag blev inte 12 år yngre igår, det närmasta var väl att de visade mumintrollen på tv. Alltid något i och för sig. Nej, skoldagen segade sig fram och sen var det box-pass med Sofie som gällde. Jävlar vad skönt det är att bara boxa ur sig, adrenalin! Jag måste verka helt galen för dom som ser mig då. Kom inte hem förrän halv nio och var helt shaky men det var så värt. Idag går vi till kvart i fyra, oh härliga fredag!

I see, I see

Hallå, hur bra är inte det här?! Jag kan bli 12 ÅR YNGRE med mammas tara tidning.
Tänk er bara, vara fem år. Då skulle jag nog antagligen sitta på dagis nu och äta frukost, kanelknäcke om man hade tur. Filmjölk och inte så mycket socker man ville ha egentligen. Pärla en pärlplatta. Mata dagisets höns. Lyssna på en saga i kuddrummet. Dra på sig overall och få hjälp med att stoppa in vantarna ordentligt så det inte läckte in någon blöt snö. Busa, rita, äta, vila innan mamma kom med kalla kinder, beige duffel och luktade parfym och man hann hem och kolla på bolibompa.

Jag öppnar med spänning tidningen!

Onsdagsnöjen

Jag fick igång min gamla dator. För det blev jag väldigt, väldigt glad. Den är så perfekt, tangenterna ligger så skönt, musplattan hopar inte hit och dit utan gör som jag vill, alla gamla bilder ligger här...
Det värsta är väl att det skulle nog kunna ligga ett och annat virus och sega ner (min väldigt o-tekniska teori i och för sig). Men vi älskar 'na ädå!

Idag har jag varit och kollat fotboll med Elviran. Det var jättemysigt, jag har altid gillat känslan på cuper och inomhusmatcher, speciellt på läktaren. Man tittar på lite folk, skvallrar, köper något i kiosken, hälsar på människor och så kanske man slänger ett öga på resultattavlan ibland.
Skämt å sido, jag hoppades faktiskt på vinst för Värmbol och försökte engagera mig, men det gick ju såklart åt helvete. Säkert bara därför. De förlorade med 3-5 (???) mot Julita. Surt.

The handsome Prince

Idag när jag gick till skolan lyssnade jag på The Killers. Då blir det genast mer uthärdligt att det är snöstorm ute. Och riktigt trevligt faktiskt.
Jag har faktiskt varit nästan äckligt positiv och glad hela dagen (Även om jag ser väldigt ledsen ut på bilden?). Beror nog till stor del på att Brandon Flowers startade det hela så bra.

Fniss och Cupcakes

Det här är jättegoda och saftiga cupcakes som du borde baka snarast! Med smak av apelsin och jordgubb och med fin topping kan man inte motstå att sno en till frukost (ooops) till och med. Kalla mig tant men liksom hur tillfredställande är det inte att baka?

This is how to work it!
Vispa 2 ägg och 2dl socker supermycket med elvisp (nästan så det blir som vispgrädde). Ha i 50 g smält smör som du blandat med drygt 1 dl mjölk.
Strössla över 1 ½ tsk bakpulver, en nypa vaniljsocker, finrivet skal av en halv apelsin och 3 dl vetemjöl. Rör ihop till en smet. Häll i muffinsformar och tryck ner en fryst jordgubbe i varje form. In i ugnen 225 grader i kanske tio min (ha koll själv annars).
Gör
Leilas frosting genom att vispa (elvispen är the best) ihop 60 g mjukt smör/margarin, 100 g cream cheese, 5 dl florsocker, 1 msk pressad citronjuice och några droppar karamellfärg. Bre detta på muffinsen när de har tagits ut ur ugnen och svalnat. Garnera med valfritt fint och ätbart pynt. Lägg upp på en fin tallrik och servera till fina vänner eller till dig själv.



Jordgubben blir lite kladdig och håller muffinsarna saftiga. Skippa den om du inte är så förtjust.

Afternoon Tea

Tjejerna har varit över på te, ytterst trevligt. Det saknades två däremot och det kändes tomt, den här fulingen har ju rymt till Italien. Nu har jag och Jossan traskat på en liten promenad i mörkret för att sedan komma hem och placera oss i soffan. Jag är så jävla trött! Imorgon ska jag ta det lugnt. Faktiskt!

Kolla det här youtubeklippet som Johanna lagt upp. Tekväll hos mig (när vi hade kattungarna!) förra vintern? Haha, det här hade jag glömt! Jag , Jossan och Josse: KRIG!
Bara lite lugn tekväll?

Nöjd Chh-ee-ee-ey

Perfekt frukost idag, äggamacka med kaviar, mums, nu lssnar jag på Africa med Toto och mimar med tadborsten. Snart går vi till skolan.

Sånt jag egentligen inte vet

Jag inbillar mig att man gick och fikade jämt och ständigt "förr i tiden" och att det typ såg ut såhär när man tog kort på det. Hur härligt är inte lite 60-tal? Rock'n'roll, ciggarettrök, cardigans, välklippta pojkar och byxorna vid naveln. Säger jag som vet... (född 1994).
Jenny bjöd! Tack snälla för finaste fikan! Bästa idag!

The Tourist

Jag och Haron var på bio igår, vi såg "The Tourist", nya storfilmen med Angelina Jolie och Johnny Depp ni vet?
Det var jättemysigt och den var faktiskt riktigt bra, så himla fina grejer och kläder (och människor!) hela tiden att jag bara satt och suckade för det mesta. Kolla:
Definitivt en film värd att se på bio, annars hade det inte varit samma grej. Gå och se!

Även fast det är Januari

Idag var det plusgrader och sol, då gick vi på promenad i Vingåker och låtsades att det var vår
Bra tecken om man får blunda för solen (kolla pappa)!!


Syster, Far, Ego. PEACE!
Lite lite hopp om livet.

Red Wine

Jag är GALET pepp på att åka utomlands. Och nu menar jag utomlands som det första uttrycket man får av det ordet. Alltså varmt ställe, shopping, god mat, stränder. Inte en kall stolslift i Norge. Denna känsla förstärktes grymt mycket av denna låt som hoppade på när lyssnade på mammas städ-lista på spottan (varför jag gjorde det vet bara gudarna).

Bjuder på lite härliga semesterbilder bara för att jag gillar att nostalgigotta ner mig i mig själv.
Ahw, här var jag och min syster små och på colosseuom i Rom. Jag kommer verkligen ihåg hur mycket vi gick den dagen, across all the motherfuckin' city. Rom, ska jag få be att tala om, är STORT.


Spanien i våras. Hur mycket säger inte den här bilden "fan vad skönt vi har det!"? Pierre, Lovisa och mamma.


Okej, det här är cykelsemester på Gotland. Alltså inte Sverige, men håll med om att det ser rätt okej ut ändå. Louise på bilden, med som sällskap hade jag även Julia och Jossan. Vi var verkligen tajta den sommaren, det var väldigt fint! (Att cykla barfota, HUR HÄRLIGT?!)

Så nu är det seriöst köpstopp som gäller och att spara till en resa som gäller för Amanda Gustafsson! Yes nu finns det nerskrivet också!

Ingen Hälsar

Vad att göra om man en fredagskväll mår lite halvtaskigt och inte kan vara crazy med sina vänner? Jo, man kan ju göra som mig, att vara lite galen på sitt eget vis. Spontanhandla ett litet block på Åhlens (fredagskvällar mellan sex och sju är man helt ensam där, trust me) och riktigt känna känslan av att vara en duktig Naturvetarelev (FÅGLARNA!).

Sen, när man känner sig lite slut av alla galenskaper och spontaniteter hit och dit, då kan man äta god mat som mamma lagat och sen krypa in under ett fårskinn och läsa InStyle importerad från Spanien.
Living the hectical life.

Bajjamajja

Nu ska jag och Lovisa åka och hämta mamma på flygplatsen! 'Ell Yeah!

Fucka ur

Idag är jag på "göra-humör". Tyvärr bor jag i Sverige och på grund av snön ser man typ en meter framför sig utomhus.

Då blir det till att känna sig såhär.


Partyts Ljus

Hej och hopp och gummisnopp. Nu har jag vinkat av mina kvällsgäster, kramat pappa gonatt och klippt tånaglarna. Återstår bara att mysa ner sig i sängen med laptopen. Det här är en av mina dagars höjdpunkter förstår ni.
Bara jag (andningspaus) ett täcke (ännu längre andningspaus) och hela cyberspace.
Asocial datanörd? Någon? Va, inte jag va?

Fyllehuven

Just nu i soffan:
Josse har färgat mitt hår och sitter fortfarande i min pappas målardräkt från assi. Visst är hon snygg?
Nu ska vi mysa framför Filip och Fredrik slash Fredriksdalsteatern(?). Det är citat "fett kul".

Men Du

Ibland får man ett tryck över bröstet, världen känns för liten och det enda som hjälper är ingenting. Man måste bara gråta i någon dag eller så för att det ska vänta med att komma tillbaka några dagar, förhoppningsvis månader.
Jag tror det kallas för tonår.
Nu ska jag rymma hemifrån litegrann. Min dag började ju i alla fall faboulous, nu ska jag se till att den slutar så också. Men först; vara ledsen. Efteråt tar vi tag i livet, right?

Dansa för att hjärtat blöder

Visst är det ganska härligt när man får klä på sig varma och praktiska kläder, sätta upp håret, dra på sig en mössa och veta att man ska få gå klädd så hela dagen lång?
Lite termobrallor (jag säger fortfarande så) en jacka och det bästa av allt; understället!

Idag ska jag åka skridskor med Bönan och Louise så tänkte jag gå hem med dom och knöka ner lite energi i magen innan det bär av till gymmet med rörmokarn. Jag tror i alla fall att planen är att avsluta dagen lugnt.

Mamma

Mamma skickade precis ett sms och jag saknar henne så att tårarna trillar faktiskt (hon är på Kanarieöarna en vecka över nyår). Min mamma har alltid lyssnaat på precis allt jag babblar om, ställt upp och myst med oss. Hon är så fin, så fin, så fin. Kom hem snart!

Knubbigt

Idag har jag än så länge hunnit vakna kvart i ett (hallå det är inte jag?!) och sen så har jag skickat iväg en kille på träning, ätit frukost och varit på promenad. Tjaa.... dagen försvann ju nästan.

Nu var planerna att vi skulle åka till min far och äta och titta på film och sånt dr man gör liksom. Men han har varit magsjuk så ingen vill träffa stackarn. Förlåt pappa, förlåt!
Vi får väl se hur vi fördriver tiden på annat vis.

Fortsättning på Nyårsafton

Jag var rätt laddad och tog ett snett kort
Jossan var också rätt laddad

Jag ropade "var still, VAR STILL!" till alla jag skulle försöka ta kort på eftersom en blixt gör en så ful bild (då spelar motivet ingen roll) men det blev lite suddludd ändå.
Josse var värsta flashdance-snygg eller hur?


Oh fina Johanna och Sofie
Och här är vi tvungna att censurera bort resten av bilderna med respekt till en viss person med huvudroll i dom vars mamma läser min blogg. Hahahaha...
Vad jag däremot kan berätta är att vi pussades och sa hejdå och tack-tack-tack till Becca som hade ordnat fina förfesten. Sen skildes vi och jag och Johanna lekte cash cab med pappa i bilen till Katrineholm och klasskamrat Stefan. Där var det bara att ösa och, herregud, så roligt har jag inte haft på alldeles för länge! Dessutom fanns där så himla bra folk och alla var så nyårs-härliga och peppade för ett 2011.
Att kvällen sedan slutade ganska ensamt är en sak jag får försöka att inte fästa mig alltför mycket vid. Försöka i alla fall.
Trötta och degiga klämde vi fram varsitt nyårslöfte också, jag var djup och skulle börja tro på mig själv. Johanna och Thomas har jag glömt. Oj, vad ego jag är.

Starten På Nyårsafton



Kallas för Brunch och såg ut ungefär såhär i vårat lilla vardagsrum, himla trevligt!

Having Trouble Saying

Ligger och tänker på att det är nytt år. Jo, djupt jag vet.
Men det händer ju inget speciellt jag kommer vara samma och alla jävla nystartar på allt och inget är ganska irriterande. Sitter och läser om Kenza som verkar gos-våldta varenda lite rabieshundvalp hon får syn på i Thailand. Sen tänker jag också på hur jag ska göra så jag kan sova så länge som möjligt imorgon.

Hur har ni startat året?

RSS 2.0