If something is something, who decides?

Vet ni vad? Jag är så fullkomligt less på mitt liv. Jag har inte riktigt besämt mig för om jag är lite sådär gulligt "romantisk-komedi-less" eller om jag är "riktigt-jävla-psycho-less".
Det må låta väldigt patetiskt men allt känns så inrutat, jag vet jag är 15 år, hallå jag borde ju leva livet?! Jag antar ändå att jag är det första alternativet ovan (orkar inte skriva om det) och vill ni veta en sak? Till och med det känner jag mig less på. Jag är singelkvinnan i början som häller upp alldeles för mycket vin till sig själv när hon sitter i soffan om fredagskvällarna. Typ. 

OBS! Varning för grov generalisering, fortsätt ej att läsa om du inte har försått att jag är medveten om att detta inte är hela sanningen!
Då tänker jag att jag hade väl åtminstonde kunnat få bli lite spejsat "egen" och supernördig. Men nej inte blev jag någon som sitter hemma och läser fantasy, syr egna "lajvar-kläder", läser kamratposten och rita manga, inte heller någon "festar-fjortis som springer på stan varenda kväll, känner alla och kommer in på pubar. Inte heller på mig, hamnade lotten, att klä mig i färgglada mjukisbrallor, linnen, ha stora örhängen, lyssna på r'n'b och shaka rumpan som en gud.

Nej, det blev en lagom Amanda. Visst jag kanske bläddrar i en kamratposten i smyg då och då (jag vet sjukt töntigt att jag gör det i smyg), jag går ibland på fester, vissa vet väl vad jag heter och det händer att jag plockar fram min inre Beyoncé (som visserligen är ganska storslagen) och är skittrött på det. Snälla gud make something happen? Är jag inte värd liiiiite excitement?

Samtidigt vet jag ju inte ens vad jag söker? Vad vill jag? Vet man någonsin det eller ska man bara ge upp tanken?
Ps. När jag läser igenom detta inser jag att de blev sjukt rörigt, ingen röd tråd. Men det får vara så, speglar hur jag känner mig Ds.

Who needs a perfect, girl or boy?

Idag har vi varit i Stockholm city på mellandagsrean, jag vet det är lite självmordsbenäget. Men, i alla fall så, fyndare som jag är hittade jag faktiskt en mockajacka och en dunjacka (kallt på nyår!). Så mycket nöjd är jag, tänk att materiella saker faktiskt kan göra en glad ibland. Hur ospirituellt det än må låta!  

Nu ska vi äta mysmiddag här hemma hos Stina, Patrik och Tuva, snart kommer kusin Frida från Piteå också. He bli perfa!
 

Griiitings

Ejj evrybaddy! Wass app? Ajm djast tjhilling ån de krismas-brejk, dats wat it is får. Remember to tejk it isy, pipol åften forrget dat. Piis aot!

Har egentligen inte tid att bloggeliblogga, pussen och kramen!

Vad sa du nu?

Visst är det väl härligt med fina repliker, dagens om jag får bjuda:

Liten (8 år?) kille som var med och tog hem två av våra kattungar idag, till mamma:

-"Varför är du så kort? Har du svärit (här antar jag att han menar svurit) mycket"?
Han var ärlig och härlig tycker jag!

Jag, på konsum, skulle desperat försöka ropa en sista sak till min syster, som gick ut i förväg:

-"JOHAAAAAAAANNAA!!" Här märker jag hur alla kollar eftersom jag kände igen en del personer, som antagligen vet att min syster heter Lovisa. Fint väser jag då ur mig "Nej visst fan, min syster heter ju Lovisa" och det gjorde situationen väldigt mycket bättre känner jag såhär i efterhand...

Som tur är så får jag träffa Johanna ikväll och mamma är kort och söt, svär inte speciellt mycket heller, även om hon blivit lite grövre och sjörövaraktig på sista tiden.Om jag går i tusen bitar


Jag hamnade hos Louise ikväll. Det hamnandet kändes väldigt rätt för i kväll för hon var, och är till viss del fortfarande en mycket saknad kvinna (roligt ord visst, kvinna, det låter som en ko).

Louise är dock ingen ko. Om ni undrar.


Detta är vad vi gör!
Hejdå från Amanda och hennes ko. (What's up with all this motherfucki'n CRAAAAAAAZZZZZYY humor?)God fortsättning, typ.

Nu har julsällskapet, vilket innebär moster m. familj, åkt hem mot Stockholm. Jag tycker att julen har varit en bra i år, det har känns småmysigt mest hela tiden. Och det är ju ungefär vad den här högtiden borde vara tycker jag.

Vad torftigt det blev, kommer åter när jag känner mig lite saftigare
!


Det är vad vänner gör

Den här fina julhälsningen låg i brevlådan på en dvd-skiva igår. Pinsamt nog har jag absolut inte gjort något lika fint till Johanna och co. Hoppas jag fick låna videon?

Tänk att det känns lite småblödigt i hjärtat, puss på er!
Och jag är då figuren som gör mest normala miner *host* om ni hade lite svårt att skilja på oss...

A very merry Christmas

Varför tar ingen det lugnt på julen för? Dumt i hela huvudet om ni frågar mig, jag själv latar mig som bara den medan det verkar som om hela övriga Sverige springer runt som yra höns och fixar allt. Till er vill jag bara säga att ni kommer inte få en lyckligare jul om julgodiset ser perfekt ut eller om ni har putsat vattenkranen. Nej, är ni olyckliga så är det shit, men nog sant i vilket fall, även om ni imorgon sitter där med ett sjukt välstadat hus.

Toppen på denna julhysteri som tvingade mig att sätta mig vid datorn och skriva ett par rader var när tv4 visade julmusik nyss. Där stod tre medelålders damer uppsnofsade till tusen i hellånga paljettklännigar och fejkade leenden. Till råga på allt började de sjunga white christmas i operaversion, kan det bli sliskigare? Jag spyr!

Nej julen är på tok överstyr tycker jag, tare lugnt för guds skull! (Ja just det för guds skull, behöver jag påminna om varför vi firar jul? Nej det gick ni nog igenom i ettan, jag är själv inte religiös men i fall ni hade glömt.)
I shake it easy

Tänk vad nöjd man kan känna sig med att gå hemma och skrota ibland, i ingenting annat än underställ, ullfrottésockor och tjock tröja. Sen kan man lyssna lite på den här för att riktigt, RIKTIGT få in känslan i att göra ingenting:Jag valde den barnvänliga versionen, vill tillägga att det finns en del rök i de andra videosarna. Jag avstår från det just idag.

Damn girl!

Tänkte som en liten julklapp bjuda på en gamla bilders bildbomb (observera d:et alltså inte någon bilbomb!) till er små pruttare! Var snäll att att inte försöka döma mig genom mina bilder, detta är rätt och slätt för nöjes skull, enjoy!


Fullständigt oklar anledning varför jag ens har valt att ta en bild på mig själv. Kan det vara för de rödsvullna ögonen, det nyduschade/okammade håret eller den fantastiska utstyrsel jag bär? Nej, ingen vet...
Sommaren -08   
 
De här bilderna är så mysiga att jag får ont i magen. Gotlandstripp med pappa och Lovisa sommaren -08


På Johannas sommarställe sommaren -08. Vad jag vill komma ihåg rymde den resan en väldig massa "Desperate Housewivestittande" och vi att blev osams om vem som vann Monopol. Sommaren -08 
Tjejmiddag hos finaste Hultgren. Flådigt att äta i stora salen, trerätters och med egen servitris. Fr v. Josse, Julia F, Tove. Maj-08


En Rebecca i ett motljus. Okt-08


Utklädningsdag Ht-08. Jag gick som pirat.

  Becca som blåbär, Josse som sjusovare och Jossan som galen tant, typ.


Galet kul Stockholmsresa, har en hel del roliga videos från tågresan hem, då Filippa får för sig att vaxa bort sina nagelband (?). Fr v. Julia J, Louise och Filippa.


På resa till Tyskland med fotbollslaget. Jag och Lousie var typ tip-top-tränade och sprang varje fredag och hade oss för att orka med den "jobbiga resan" som tränarna målade upp. Sen när vi kommer dit visar det sig att resan mest gick ut på att äta vitt bröd med nutella och titta på museum. Fast det gjorde inte så mycket.

  Våran diet, glass och fika!


Många promenader har promenerats, många samtalsämnen har samtalats igenom och mycket musik har lyssnats av med Johanna. Vår-08


En Filippa och ett vårskutt. Vår -09En Jossan och en gitarr ( detta eländiga ord att stava?!) på konfirmationsläger. Feb (?) -09

  Fr v. Julia F, Louise, Jag och Julia igen!

I´ll be your sweetest child

Hej och hå, vi kör väl igång igen då (uttalas med långt "å" för bäst effekt). Detta efersom jag nu vilat upp mig litegrann, från detta ihärdiga och jobbiga bloggandet jag, november 2008 fann. De senaste dagarna har bestått av julens mys, och jag har fullständigt ignorerat balkklänningen som ligger och väntar på att få sys. Eller den kan väl i och för sig vänta ett ganska bra tag, jag var bara tvungen att rimma lite och tänka på min gårdag...

Igår var jag nämligen ute hos Josse på tekväll (måndag!) och vi hade lite rimstuga. Höga på te och i våran allra bästa flumm-anda fick vi fram lite hyfsade visor och lyckades även starta rimbattle. Men här utfärdar jag ett varningens ord, ge er inte in på rimbattle mot Johanna. Det är dömt att misslyckas för hon är bäst, klår allt!Jag och "klåar'n" för några somrar, oplattade hår,  och minimalistiskt med smink sedan, på en supervarm tunnelbana.
And Everybody's Dancing

Tänkte jag skulle lägga upp en låt, men inte ens det finner jag inspiration till. Känns som om bloggen kommer att ligga nere ett tag, så jag får väl tillfälligt ta avsked av er små finisar. Jag har helt enkelt inte lust, tid eller ork och halvtaskig uppdatering har det ju ändå varit de senaste dagarna. Känns bara dumt att ha en dålig blogg. Ha't bra!

.


Goodmorning Sunshine!

Nej något sunshine är jag aldrig nuförtiden, men idag har jag kommit så nära som jag varit det på länge. Klassen ska åka till Stockholm idag och som vanligt när att åka utaför Vingåker står på schemat känns det lite lättare att kliva upp. Jag börjar dagen med kaffe och en ostmacka sen får vi se vart det bär...


Riktigt solsken.

Äscha fan, vi kanske ska dra tillbaka till bananträden där allt var härligt? Vad sägs?

Något som gör mig riktigt jävla helvetes flygande förbannad är allt detta rashat som finns. Man skulle ju kunna tycka att vi borde ha kommit någonstans i vårat samhälle men ibland vettefan  om det är så alltså.

Jag skäms, jag skäms så innerligt för att det på min skola idag stod med kanske halvmetersstora bokstäver av blå sprayfärg att "blattejävlarna kunde åka hem till sina bananträd".
Samtidigt som man i vårat ganska "invandrartäta" samhälle ganska ofta kommer i kontakt med människor som blir utvisade och sjuka,
sjuka av bara tanken på att åka tillbaka, så tycker jag att om den här personen i fråga förstod vad hon/han verkligen skrev kan dra åt helvete, bokstavligt talat, det är stället för såna människor.

Men, det kanske inte slår de som tycker att de ska åka till sina jävla bananträd. Att man kanske skickar en människa mot döden, att kanske en mamma får se sin man dödad, att barnen blir föräldrarlösa. Det kanske inte slår dem att det vore idioti av dessa människor att hitta på såna här saker bara för att få stanna i ett jävla rasdiskriminerande Sverige.

Visst, man kan fnissa lite åt såna här moralkakor, fast jag tycker inte att dödsrädsla är så himla störtkul, förhopningsvis inte du heller. Därför ville jag bara skriva det här, i ett desperat försök att få kanske någon att tänka efter.

Vanished and gone

Just nu dyrkar jag Caitlin Quiet (Shearer) och fascineras lite av människor som orkar bry sig så jävla mycket. Man kan då ha en åsikt om allt har jag lärt mig idag, helt ovetandes om hur pinsamt det är att höra, när de själva inte är felfria. Därför tänkte jag som vänligast be er läsare om påpekningar från erat håll om ni tycker jag är sån nångång. Dömande, jävlig och sprätter stenbumlingar i sköra små pyttiga glashus alltså, då vill jag ha kritik!

Klicka här för att komma till Caitlins illustrationer!


I köket, i köket, i köket, i köket, i köket, i köket!

Bakade muffins igår, de blev faktiskt jättegoda om jag får säga det själv, lite matiga sådär. Receptet tog jag från Clara det hittas här. Jag tog bort sockret ur själva smeten och hade i lite hallonsylt i stället, behöll det dock på toppen, blir lite knäckigt. Smaskens filibajs som Doj-Doj skulle sagt!Okej, de såg godare ut i verkligheten.


Anne älskar mig?


Dricker typ kokoste. Det är typ jättegott.Lyssnar typ på Miss Marbles. Får typ inte upp någon bild. De är typ jättesöta i alla fall.


Sankta Lucia

Att lussa. Är vad vi gör idag. Jag gillar punkter. Det låter högtidligt. Men ska sluta vara jobbig. 

Vi har i alla fall världens sötaste Lucia, och rampljussugna tärnor och stjärngossar. Vi har varit runt på en del ställen dock inte alls lika många som förra och förrförra året, men det här räcker för mig idag känner jag eftersom jag och Johanna ska åka vidare sen. Lars Winnerbäck väntar i Linköping.

Eller väntar var nog fel ord egentligen, vi får skynda oss ganska mycket och så tror nog inte jag att han väntar men men... Jag försöker lyssna in mig lite nu men tycker inte riktigt att han höll måttet på senaste skivan, jag gillar fortfarande "Efter nattens bränder" eftersom det är liksom grädden på moset. (Eller vänta, hur säger man?)
Men hon är glad, jag är glad och det är det viktigaste. I sommar ska vi sheejka till Teddybears och Maskinen? Right?Confessions of a Tärna

Visst är det härligt att gotta sig i andra liv? Jag älskar att luska reda på saker om andra och ha koll, känner mig helt förvirrad och lost om jag får höra något jag inte fått reda på tidigare. Så att jag kan utöva min kära lilla hobby har jag tre saker att tacka. Prisa Facebook, Bilddagboken och bloggar!

Okej, lite pinsamt men sant. Hoppas ni inte fär kalla kårar av mig bara, jag dömer faktiskt sällan människor. Försöker.

Recipes

Här kommer några väl beprövade recept med grymt resultat, enkla också!

- Äta marängsmet (vispade äggvitor och socker) och lyssna på Edith Piaf.

- Borsta tänderna och duscha samtidigt.

- Titta på TV och ha någon som pillar i håret.

- Dricka te och umgås med vänner.

- Lyssna på Håkan Hellström och göra vadsomhelst.

Lycka till och recensera gärna!
Harmoniskt?

Idag har vi stått och övat luciatåg i kyrkan hela dagen, så nu är jag lagom trött och grinig. Ska träffa Julia och Lousie senare, hoppas det piggar upp. Så länge får ni en julig mysbild på Jossan.


Hon vet i all fall hur hon ska handskas med mina "griniga dagar". Hålla med om allt. Tack bönan!

Lyckans piller

Vet ni vad som gör mig superduperglad? Fina kommentarer som jag får från er, även om jag inte har så många läsare så verkar de vara de bästa i alla fall. All kärlek till er!

C'est BienJag har en väldigt romantiserad bild av frankrike. Men gillar att ha det så, och detta har sysselsatt mig lite ikväll. Tänkte kanke göra färdigt senare och färglägga i datorn, vi får väl se om det färdiga resultatet kommer.

The Boat That RockedVet ni vad jag skulle vilja göra precis just nu?
Just nu skulle jag vilja vakna upp i båten, till ljudet av motordunk, gosa ner mig under täcket en stund för att sedan tänka på dagen där man ska försöka passa in så lite som det bara går i schemat. Typ läsa böcker, sitta på däck i farfars gamla SJ-jacka (bild) sjunga Astrid Lindgren sånger och äta lite. Helt kravlöst och bilden bjuder jag så gärna på, jag tycker den här fångat känslan bra av att skita i omvärlden, med allt ifrån mitt (fula? föregående inlägg, haha) osminkade ansikte till det vackra långfingret.

Where we can crush some plants to paint my walls

Jag klagar väldigt mycket här på bloggen och är medveten om det. Därför kan jag väl få klaga idag igen?

Dagens första klagomål: Personer som inte hälsar även fast det är uppenbart att de märker att man är där och man liksom "känner" varandra. Ok, jag fattar om det hänt något pinsamt eller så, man är ju inte mer än mänsklig, men om man är bekant med någon så hör det väl till hyfs att man höjer lite på huvudet och åtminstonde försöker knipa ihop läpparna till ett leende eller dylikt, kanske till och med att man skulle kunna sträcka sig till såna otroliga gränser att man kan säga hej. Nej, vem fan tror man att man är egentligen om vissa folk inte är värdiga att hälsa på?

Dagens andra klagomål: Provocerande bloggar á la Kissie. Alltså den första frågan som kommer på en intervju med någon av dessa skandalbruttor är hur man gör för att göra sin blogg känd. I nästan alla fall svarar de att man ska provocera, det värsta är att alla små bloggerskor därute i världen verkar ta detta superseriöst och i stället för ett gäng storbloggare så har vi fått en jävla massa skitsnackare på halsen och det känns bara väldigt tråkigt och onödigt. Det må låta klyscight men varför envisas vi tjejer (nu generaliserar jag väldigt mycket) med att smutskasta varandra och sänka de andras självförtroende i något desperat försök att bli tuffare själva. Det är bara så synd när vi i stället för att berätta hur jävla fula vi tycker alla är utan smink, skulle kunna prata om något viktigt. Det är en bra bloggare för mig i alla fall, jag skulle vilja skriva att "jag skiter väl för fan i om någon tycker att alla utan smink är fula eller att den sjunger bäst i kören", men det sorgliga är att så är inte fallet. Jag bryr mig och skäms till viss del för det, det skulle jag inte behöva göra. Vi skulle kunna dra varandra uppåt istället för att trycka ner i en ständig kamp om att hamna överst.


You blind yourself, so you dont't have to see

Jag är på bajshumör. Detta har ingenting med en toalett att göra utan är bara en väldigt vacker omkskrivning för att säga att jag är arg, ledsen, tankspridd eller har myror i benen, jag kan inte riktigt sätta fingret på det.
 
Kolla in en bra bloggare istället för att sitta och hoppas på ett av mina fina inlägg ikväll:


UNDERBARACLARA - Hon är underbar. Underbart snygg, underbart cool och har en underbar blogg.

Tavi - Style Rookie, ja, man kan väl lugnt säga om att jag är inte ensam om att ha upptäckt Tavi men om ni glömt bort henne... Till skillnad från många modebloggare skriver hon bra texter också.


Victoria BoysenFör att kunna rita måste man ju inspireras. Victoria är med och hjälper till med sina fina illustrationer och faktiskt mycket bra tips och sånt.


Jonnas Detaljer - Jonna får mig att skratta. End of discussion.


Cheers.


Christmas is a pain in the ass, yeah, really.

Nu har vi precis kommit hem från Marieberg ena halvan av min kära familj och jag,tänt ett ljus och satt på Carola som sjunger om himlar som hon gungar i sin famn. Jag har två saker att säga, just nu är det väldigt mysigt även om jag har svårt att förstå texten i Carolas låt och hennes vibratoröst, sen så måste jag också säga att dagen har varit ett stress-with-no-stop och jag var SLUT i bilen på väg hem.

Men jag har i alla fall lyckats införskaffa tre julklappar med min syster. Det känns bra även om jag lyckats göra mig osams med samtliga i familjehalvan, fast, det hör ju till den stressade julshoppingen right?

Nu ska jag dricka grönt te. Nyttigt!

Only Love Is All Maroon

Jag sitter och tittar på Go'kväll och känner mig väldigt "otonårig". Dessutom önskar jag att jag hade ett mer romantiskt namn och ska skriva ett ton hemkunskapsuppgifter. Det var allt för mig idag, hare göttigöttgött allihop!

An Occasional Dream

Jag har känt mig grym idag. Typ snygg och allt (!). Innebär att morgondagen kommer troligtvis att bli motsatsen. Remember, you got the warning.

Imagine all the people

Detta kommer säkert inte som en nyhet för er, förhoppningsvis i alla fall, men har ni tänkt på att varenda människa i hela världen gör något just nu? Det är rätt svindlande egentligen.

Beyoncé kanske peter tänderna efter lunchen, Lars Winnerbäck väntar frustrerat på att reklampausen i "Bonde söker fru" ska ta slut, Barack Obama bajsar, Kinas president Hu Jintao har svårt att sova så han sitter uppe och läser en gammal skvallerblaska och Kate Moss tittar på en teaterpjäs hennes dotter medverkar i.

Det är ganska sjukt hur egofokuserad människan har blivit, eller förresten alltid varit. Vad kul det är att tänka på andra när man väl har börjat. Jag är inne i min fantasibubbla nu som ni kanske märker. Jag är Johnny Borrells flickvän, vidare detaljer besparar jag er, även om de är helt rumsrena.

Här kommer låten som fick mig börja tänka (i youtubeversion så Josse kan lyssna också)


Peace!

Lilla RnB-kvinnan

Försöker desperat göra något vettigt denna onsdagseftermiddag men jag är fast i "jag-kan-inte-komma-vidare-träsket". Jag tänkte som en sista utväg till att göra min hemkunskapsuppgift fråga er om vad ni tror att en måltid väger. Alltså hur mycket kyckling äter man egentligen, jättesvårt att veta ju?
Fast en vettig sak har jag faktiskt klarat av, jag har spenderat tid med Louise. Eller ja, vi har spenderat tid med varandra (i samma rum) men via datorerna.
Just like the good old days!


Bild från i somras, åh sommar...

Where does the good go?

OM ni nu skulle ha missat denna händelse så tänkte jag att jag skulle kunna upplysa er om en den. Min allra finaste Johanna har tagit och skaffat blogg! Det är asnajs enligt mig. Ni hittar henne här!


The Sunshine of my Life

Begav mig ut på en paus i pluggandet/databeroendeutövandet och gick ut och gick. Lite lagom småmuttrande över ipoden som inte ville fungera som jag ville att den skulle, hittade jag dessa fina. Linn och Johanna som fick vara promenadsällskap, man kanske ska bli religiös och tro på mirakel and that shit?
De fick posa framför Vingåkers snyggaste julpyntning i alla fall, Konsums.Nu ska jag gotta in mig i min väldigt vackra plugghörna i alla fall, så här ser det ut för tillfället:


Observera, de TRE kopparna nere till vänster. En för kaffe, en för te och en för andra intressanta saker. Behövligt!

Högprioriterade ämnen

Jag tycker faktiskt att julkalendern var helt ok i år. Sluta mobba den, ni älskade inte Greveholm från första avsnittet heller. SÅ, nu har jag tagit itu med ett världsproblem i alla fall.
Vad tyckte ni?
Of Today

Dagens bilder:


Johanna vann en superduperminiräknare på någon mattetävling, jag blev sjukt avis!
Detta är min "assssssnaaaaajsssssssssss-min".


Josse hade en grymt fin tunika/klänning på sig från hm. Jag var bara tvungen att visa, ljuset i våra fantastiska omklädningsrum gör den inte rättvisa dock.

Dagens tråkigaste: Brevlådan var tom när jag kom hem. Förutom ett kuvert från typ försäkringskassan, jag som ahde hoppats på en ELLE eller UnderbaraClaras Jultidning.

Dagens låt: Edit Piaf - Milord, men varning, den sätter sig på huvudet och folk runtomkring kan bli ganska irriterade på låtsasfranska ord så lyssna inte om du ska umgås med mycket människor. Detta kan får förödande konsekvenser.

Dagens sms: "Get you a case of beer for that!" från pappa. Jag skickade "Matematilmålet uppnått!"

Dagens sötaste: Katterna som följer efter en, hela högen. Hela tiden. Ganska trevligt att ha sällskap när man kissar också faktiskt.

Dagens uttalande: Gympalärare Carro: "Jag och Robert har kommit fram till att vi hädanefter kommer att stänga idrottshallen för er...
Jaqueline (asnöjd): "Oh?! Yeeeeeesssssss..."
Gympalärare Carro: "...när ni inte har lektion"
Jaqueline: "...FAN."


RSS 2.0