SoulfulJo lite jul kan faktiskt vara mysigt. När jag kom hem, ganska nyss, så spelades denna Mahalia Jackson – Silent Night, Holy Night, mamma hade en gryta på spisen och kattungarna tittade lite sömningt upp från sin låda i skenet från tända ljus och allt var sådär härligt smörigt, ungefär som ett julavsnitt ur en amerkansk teveserie.
Nu blev det visst en väldigt "omysig och "blixtrig" bild på tussarna men föreställ er något annat!

Don't Upset The Rythm

Idag har jag bara lust att sitta hemma och skriva, läsa, titta på film, tänka eller baka. Jag ska ändå fösöka pallra mig ner till den s k. "Julmarknaden" i Vingåker. Typ lite marschaller och några ridskolehästar med kärror av 10-åringar i tomteluvor bakom sig.
Nej förlåt mig, jag ska försöka hitta lite christmas spirit innan jag åker ner dit så jag inte drar ner hela Vingåker med min tråkiga inställning.

Förhoppningsvis hittar man på några trevliga männsikor därnere i alla fall!


Krusiduller

Något som är feelgood för mig är att gå på second hand och loppisar och spendera några tior. Det är så oerhört tillfredsställande att köpa något fint liksom. Dessutom är det helt otroliga priser ibland, pengarna går ofta till något bra och man frestar inte på miljön så fasligt eftersom det blir "recycling".

Dagens fynd:


Två underbart fina te/kaffe/vad du vill-burkar för tre guldpengar.


Slänger även in en bild på min lilla servissamling som jag försöker skrapa ihop lite varstans i Sverige på olika loppisar. Jag är nästan kär i var och en av tallrikarna.


Pris från 5-25 kr.


Min syster fyndade också lite, kolla in henne!


Min Receptsamling

Jag är "in chock". Har fått typ SJU kommentarer från okända människor i föregående inlägg, ja håll i hatten nu, snart är jag nya blondinbella! Hmmpff...
Det är nästan så att jag vill baka något som jag kan skriva in händelsen min receptbok. Det är något jag börjat med, skriva in aktuella händelser med recepten så man kan komma ihåg. Förra var "Alla är sjuka i svininfluensa", då blir man ju sugen på att äta *host*, ja inte så genomtänkt.
Visst vore det trevligare med ett "Jag slog mitt kommentar-rekord-även-om-det-inte-var-speciellt-många"-recept? Får se vart det slutar.Snorbullar, någon?


You son of a Bitch

Vet ni vad jag tycker är fruktansvärt?

Folk som spelar dummare än vad de är, ignorerar och låtsas som ingenting. Det är så otroligt frusterande så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Säger inte att jag är förebilden själv men i alla fall, jag var bara tvungen att berätta det ändå.

Braceface

Idag ska jag till tandläkaren i Katrineholm. Jag ska kanske få räls och känner mig lite kluven. Fråga mig inte om ordvalet, jag känner mig kluven bara. Hur fan ska mitt ansikte klara av att bära upp det i såna fall? Alltså lite spännande ändå...


On the tip of my tongue

Känner noll inspiration till att skriva för stunden, men jag kan bjuda på en bild med något min tepåse hade att säga:Jag tycker det var en klok tepåse och teet är för all del också väldigt gott, smaken Choko från YogiTea.

Weekend Wars

Mina jeans sprack nyss, you do the math.

Jag är dock ganska nöjd ändå, har större problem.

Notes of the day

Tjejtoan längst bort luktar kattbajs.
Jaqueline gillar inte att sova med sin kille för då kan hon inte ligga och fisa.
Svininfluensavaccineringen känns, konstig, som krig typ.
Fula saker gör mig ledsen.
Det är jobbigare att gå promenad på skoltid.


Now you know.


Somna inte osams med dig själv

Tänkte att jag skulle förvarna alla er eventuella människor som skulle komma i min väg. Jag är inte på roligt humör över huvud taget, förlåt.

Huhu

Jag har en liten konstig fobi, jag hatar när det liksom blir lustig stämning på tv,  t ex.  när man tittar på "Ensam mamma söker" och de ska försöka vara såååå "avslappnade" och "härliga" med de truliga tonårsbarnen. Eller som när två kändisar hamnar i samma tv-soffa och inte ha något gemensamt. Då är jag tvungen att byta kanal eller titta bort, för det är ju fruktansvärt.
Imorse satt dessa udda i samma soffa:Carolina Klüft och Björn Kjellman (tv4 eller svt, kommer inte ihåg)
Kryper i kroppen.

Andra lite smått obehagliga kombinationer:


Vince Vaughn och Prinsessan Märta Louise (Skavlan)


Håkan Hellström och Malin Åkerman (Något med Filip & Fredrik)
Lovely

I wish.
Jag har liksom växt mig in i den här. Den luktar jag.
Bara så att inte missförstånd ska ske p g a. den här önskelistan är den inte på något sett riktad till er mina fina läsare, så jag inte bara verkar som en "spoiled" skitunge.


Ridiculous

Hört Sverigedemokraternas nya val-låt? Den är bara så PINSAMT DÅLIG att man inte vet om man ska skratta eller gråta.

Måste bara få lov att citera
Ricky, han är klockren.

"Sen handlar refrängen om att det inte är så många som vågat välja blåsippans (alltså Sverigedemokraternas) spår. Kan det bero på att sist ett land valde in rasister att styra och ställa så gasade man ihjäl miljontals människor? Det började med att Hitler, liksom Åkesson, ljög om vilket enoooormt hot judarna utgjorde.

Vad som helst i nästa val, men snälla rösta inte på SD vad fan ni än gör.

Nej, rösta inte på SD vad fan ni än gör.


Här kommer lite fredagsneggiga saker

Vill ni veta saker jag stör mig på? Sådär på tal om ingenting, och vi nämner inte uppdateringen så som många ursäktar sig för. Det får faktiskt bli en punkt på listan.

Störiga saker

- Bloggare som ursäktar sig för uppdateringen, jag vet det händer mig med, så här kommer lite sten i glashus; "TJOONG KRAAASCH".

- Hårnålar, sudd och pennor, väldigt nödvändiga saker som alltid försvinner.

- Folk som tror att man "festar" så fort man dricker.

- Att man inte kan äta hur mycket som helst för att man skulle bli tjock.

- Hårstrån som snor sig kring fingrarna i duschen.

- Dömande människor.

- Dammsugarljud

Texter om ett popfenomenÖnskelistan fortsätter, den här boken innehåller reportage, krönikor och recensioner med överraskande nog,  Håkan Hellström (!). Finns på ginza.se.

Tekväll

Bättre sent än aldrig, lite bilder från tekvällen i måndags.
Största kastrullen att koka tevatten på behövs.


När man får finbesök.


Det är framdukat till max, som riktiga gamla tanter älskar vi fika.


Men känner oss alltid lika proppfulla efteråt av allt te och alla mackor!
Jag var dock gladare än jag ser ut på bilden, det sätter jag ett finger på.Om att

Stå i regnet, helt utmattad och lyssna på högsta volym när Johnny Borrell frågar hur det känns.
Titta på skruttstaden Vingåkers gula gatuljus och drömma sig bort. Tycka att en text är otroligt töntig och tro att man förstår meningen med livet. Eller nästan.


Om att ha typ hundra års slutartid.


I-landisproblemis

Systers internet fungerar!I dag har jag insett att om man vill bli läkare för tillfället ska man ha MVG i alla "kurser" eller vad man ska säga, på gymnasiet. Funkar inte med ett MVG i Matte E och sen VG i Matte B? Nänä.
Detta innebär att man kan utesluta ev. svackor från och med 1:an. Denna grymma värld va? BAAAAAAAAAAAAJS.
Vad jag bryr mig om nu

Internetet på min dator hos pappa har gått sönder för tillfället. Kommer nog inte uppdatera så himlans under någon/några dagar då... Älskar er ändå!


Nypa salt

Idag har jag känt mig otroligt mogen och vuxen. Efter skolan så gicka jag och handlade själva på konsum och efter det ställde jag mig och bakade mazarinsockerkaka som nu gräddas.

Så, för det första:


-Jag gick och handlade självmant, och typ såna här viktiga saker som man behöver hemma typ smör och fil (inte bara "oj jag blev godissugen"). Sen gick jag till konsum också, där hänger det fatiskt bara pensionärer på eftermiddagarna.

För det andra:

-Jag ställde mig och bakade mazarinkaka, med BITTERMANDELAROM (som inhandlades tidigare). Bittermandel är väl typ så mormorsaktigt det kan bli?

För det tredje:

-Jag gjorde, ett aktivt val, som det så fint heter och tog med mig egen påse till affären för att slippa slösa på jordens resurser. Plus att det är ekonomiskt också enligt min farmor, om typ hundra år i alla fall.


Nej nu ska jag "gitta ner t (humle)gårn"Söndag


Säger inget annat.

That's the truth exactly

Jag är mörk i håret nu, skulle egentligen vilja vara en exotisk svarthårig skönhet, men jag var väl tvungen att inse att jag inte är det. Mörkbrunt och redigt fick det bli i stället för spännande och farligt.

Dessutom har jag kommit på att jag är en disaster på att ta egobilder, hur gör alla andra egoproffs därute?


Kickar

Nu städar jag och organiserar i min bohylla, den här mannen får hjälpa till.Open up my eager eyes

Jag får prestationsångest för nästan allt. Att komma i tid, inte ha likadana kläder två dagar i rad, att jag inte smörjer in händerna tillräckligt ofta, att inte vara social ja, you name it! En sjuk sak är att senaste tillägget på den listan är att jag inte sköter mitt café som jag borde på Facebook. Alltså jag var bara tvungen ut det här i ett försök att övertala mig själv om att det är inget jag får ödsla energi på. Det är ju sjukt, alltså verkligen, SJUKT I HELA HUVUDET.


Confused


Soccer (sucker?)

Vi 94or är ju mitt uppe i "välja-gymnasium-djungeln". Det är verkligen snårigt där kan jag berätta. Mitt och Johannas motto är i alla fall att kolla oss omkring lite gå på så många öppna hus som möjligt osv. Detta resulterade idag i att vi satt i något litet rum och pratade sjukt seriöst om att satsa på elitfotboll i Örebro. Vi hamnade så att säga lite på fel stig i djungeln. Jag höll på att skratta ihjäl mig till slut, men ja, nu är man ju en upplevelse rikare i alla fall.
Vi var på John Bauer-gymnasiet, bara jag som tycker att Örebroare verkar lite snobbiga? Alltså jag vet att detta säkert inte stämmer, fördomar, men vad tycker ni?


Headache. Headache. Headache.

Tog inflensavaccinet igår och idag mår jag... ja, inte som en prinsessa. Tydligaste tecknet på att något är fel är nog att jag knappt klarar av att titta på ljuset från en dator (därav ett kort inlägg) och inte har matlust. Pure craziness (underbar enelska), mina passioner!
Nu har jag dock ställt fram en glassbytta som ska få bli mjuk innan jag äter lunch. Eller smakar på den i alla fall, smält glass borde inte vara fel...
Nej hej hopp hoppas ni mår bra i alla fall, hörde att svininfluensan kommit till Vingåker så det känns rätt okej att ha ont i armen nu i stället för senare, ha en frisk helg!

Smörigt

Idag var jag över hos min fina, fina Johanna en sväng. Stackarn ligger hemma efter att ha tagit bort halsmandlarna, hon har haft ett rent helvete med dom där jävlarna den här hösten. Och vem har blivit lidande?
Jo JAG såklart, jag saknar henne hela tiden, blir frisk nu sjuklingen min!

Yes, I know the feeling

Glöm inte "Goodbye Lenin" idag på ettan, kl. 21.45!
Här spelas det in, precis som förr i tiden.

Annars sitter jag mest och väntar på att Desperate Houswives ska börja, slötittar lite på Äntligen hemma och kollar bloggar. Mitt liv är bra slött för tillfället och jag tror inte jag skulle vilja ha det på något annat vis! 

I admit, it wen't terribly wrong

Ursäkta om jag är ful i mun nu, men hur i HELA helvete tänkte Laholms kommun när de köpte in färgglada fiskehattar till sina politiker för 18 000 kr? Jag höll på att dö av skratt när jag hörde detta kolla vad snygga de blev, jag antar att Laholm verkligen kommer kännas som en bättre plats att bo på nu, oh så härligt!


Imagine at your funeral

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för att göra den här låten rättvisa, men den är så himla himla fin. Jag börjar nästan grina. Faktiskt.

Billie The Vision & The Dancers – I Miss YouELLE

Fick ett sms från mamma idag som sa att min ELLE hade kommit, jag blev jätteglad eftersom jag inte har haft råd med den på år och dar och den har grävt ett stort hål av saknad i hjärtat.
Öppnade kuvertet (det är tydligen så dom kommer nu för tiden?) och fann en ELLE Interiör.

Snacka om att bli snuvad på konfekten, det är tydligen meant to be att jag ska plugga ikväll. Buhuh!


Jag ska försöka att plocka vuxenpoäng och ringa själv till dom och säga att dom skickat fel. Om jag vågar...

På fars dag

Pappa, ingen diskar som du!

You've just written wondering

Jag fortsätter min önskelista, för sakens skull.


Tegan and Saras, The Con.


The Lord of the Rings

Igår hade vi vårat efterlängtade Sagan om Ringen-maraton. Det var ett absolut perfekt sätt att spendera en lördagskväll på, 9h film, nu funderar vi på vad man ska se nästa gång? Star Wars kanske?


Finast.nu

Skriver ett lite försiktigt inlägg, jag försöker att inte väcka de små ulliga kissemissarna som har somnat i knät. Tjocka Cornelis och tuffa Astrid.
De är nog i den bästa åldern nu, älskar att gosa och det gör inte ont när de busar, åh det lär väl ta i hjärtat när vi lämnar bort dem.


Moster och kusin har kommit hit från Stockholm förresten så nu är våran övervåning ett barbie-inferno.
Jag fick lite inspiration till min balklänning som jag ska sy i slöjden av en barbie-utstyrsel. Men ni behöver inte dra efter andan än, inspiration jag lär inte vara en barbie. Nu blev det ett VVONFM-inlägg märkte jag. Ironi  alltså om ni inte är så smarta att ni fattar det. 

(VVONFM-Väldigt Viktigt Vetande Om Ni Frågar Mig)

Mungo Ibariki Africa

Visst är det härligt med flashbacks? Jag är sån i alla fall att jag kommer ihåg saker som mycket mera fantastiska än de säkert var. Jag har just kommit på att ceylon-te luktar Tanzania*. Lite lustigt.

Andra saker som luktar Tanzania:

AVLOPP

BRÄND PLAST

DAMM

VIDEOKAMEROR/GAMLA "VANLIGA" KAMEROR

GAMLA BÖCKER

NYA BÖCKER

NYUTSKRIVNA ELLER KOPIERADE PAPPER

TORKAD SJÖGRASTÅNG

SALTVATTEN

JÄTTESTARKT RENGÖRINGSMEDEL/MALMEDEL

SVETT

Om ni nu undrar hur Tanzania luktar alltså, visst verkar det underbart? Det var det.


*I Tanzania tillbringade jag och min familj tre år, jag har inte blivit tokig(are) i huvudet eller så.


It lookes like fun

Saker som pågår i Gustafssons lägenhet just nu:

- Jag springer och smygäter världens godaste bröd och pepparkakor i köket för jämnan.

- Pappa berättar  med stor inlevelse att han brukar heta "Slappskaft" som användarnamn på internet. Och slår visst sönder sitt tangentbord för att "Voddler" segar sig.

- Lovisa äter möglig köttsoppa på burk.Vi förbereder oss för livet, undrar när det dyker upp?

Jag ska besvara 38 so-frågor för att vara exakt tills imorgon och jag har tappat bort so-boken; dessutom snöar det. Nej idag hjälper det tamejfan inte att det är lill-lördag ens.


You'd lose yourself

Jag fortsätter önskelistan (OBS! Jag vet om att mamma och pappa kommer läsa det här).

Jag har dock svårt att bestämma mig för vilken färg som är finast?

 

 


Inspirerande svenskar

Jag har nog glömt att berätta att kattungarna nu är döpta, ja i alla fall tills vi upptäcker om vi könsbestämde fel men men...

Det blev en Cornelis,en Astrid,en Ingmar och en Birgit.
Jag lyckades på något vis övertala mamma och Lovisa om att "Dutchess" inte var "namnet to have" so to say. I know you love my tacky english.

Pull your sore ribs outJag tänkte att jag skulle lägga upp lite önskelista till jul. Vi börjar med den här.
En bok alltså.

Överanalys

Jag tror att jag har kommit på vad mitt problem är, om man nu får kalla det ett problem. Jag tänker nog  för mycket. Grubblar, vrider och vänder på precis allt som går att grubbla, vrida och vända på.
Nästan allt med andra ord. Jag kan inte släppa något för fem öre för då ligger det ständigt och oroar. Överanalyserar. Det är lätt att bli lite trött då.
Jag är just nu inne i en sån period, där jag har haft så mycket att tänka på att det liksom slog över, jag ramlade lite med näsan ner i gruset och nu
grubblar jag, vrider och vänder, förstås på hur jag ska borsta av gruset från knäna skaka lite på huvudet och ta mig upp.

Och nu har jag alltså gjort det igen, hela det här inlägget är ju värsta praktexemplet.
Puss Kram
Kram Puss

Hysteriskt

Sitter och läser lite om debatt hit och debatt dit om det nya vaccinet som ska ges mot svininfluensan. Detta känns lite skrattretande på något vis, hela Sverige engagerar sig verkligen för kung och fosterland, men det verkar inte som om det slår någon att kanske, kanske är läkare ganska duktiga på vad de gör?
Jag har inte träffat någon av "vårdmänniskor" runt omkring mig, dvs. folk jag känner som jobbar inom sjukvården, som säger emot vaccinet. Däremot finns det ju en hel massa farliga biverkningar enligt, ursäkta mig, men "outbildade" människor.

Det känns som om de flesta, i alla fall på min skola, har ungefär läst Kenzas blogg,
http://kenzas.se/2009/october/dagens-knappa.html, om någon tjej som helt plötsligt började gå baklänges och sen bara antagit att hela Sverige (eftersom detta är rekommenderat av Läkemedelsverket som vill att så många som möjligt tar det) hädanefter ska börja gå baklänges.

Nej, jag vill egentligen inte döma någon, men jag tror nog att jag väljer att lita på läkare och de flesta övriga forskare i denna fråga. Vem vet det kanske jag får äta upp när jag springer baklänges genom skolkorridorerna, men den risken (1 på 1000000?) tar jag. Jag vill inte ha på mitt samvete att ha varit med och spridit smittan vidare tills någon ev. dör.

-Om ni nu orkar läsa igenom detta, ska ni vaccinera er?


Puss Kram
Kram Puss

Spelningslista

Gjorde en fin spelningslista som kan passa i alla fruktansvärda månader vi har framför oss. Jag tycker nämligen att det finns alldeles för många med dålig musiksmak därute i världen, med det menar jag alltså alla som inte tycker precis som jag. Hihi. 


Engelsk Novemberdag
The Youth

Jag har en ny favorithobby. Den går ut ungefär på att ligga under täcket och låtsas att jag inte finns.
Tack och Adjö.

RSS 2.0