Do that Trick

Alltså glad Valborg! Eler jag tror inte man säger så, men jag är glad, hoppas ni är glada, och sen så är det ju Valborg också. Tycker mest hysterin kring det hela är jobbig, just nu ser det ut som om jag ska dinera hemma hos min pappa först med lite flickvänner och ev tralla vidare sen. Den som lever får se.
(Ang. det sista, jag kanske inte lever ikväll för jag ska till Gustavsvik i Örebro idag med 9orna på skolan, men om jag överlever får jag se)

Once Upon A Time, There Was An Ocean

"Han skriver samma gubbar som mig i smsen!!!!!" citat av min oerhört överanalyserande väninna Louise.

Vi har förresten haft en Louise-och-Amanda-dag, det gör mig glad-glad-GLAAAD
!

It Weren't Supposed To Be

Ska gå till skolan. Skrämde mig själv lite imorse med att vara taggad inför plugg. Shohoo, nu ska här läras!

Running out of Gas

Tror det låg sömnpiller i maten idag, alla är helt slut verkar det som, även jag.
Slänger in en snygg kille bara för att ett ordentligt inlägg orkar nog inte mina fingrisar.




Roll Away The Stone

Update: Idag var det strålande sol och jag tog en långpromenad med Louise, sen gick jag till pappa och pluggade genetik med honom. Nu har jag precis smällt i mig världens godaste vegetariska lasagne och väntar på att någon energi ska framträda.


Pappa Och Musik

Alltså pappa och jag har ju våra stunder. Bra och även ibland lite mer kaosartade, men en sak han faktiskt kan, är musik. Antagligen är det så att han har påverkat mig, men jag tror vi spelar bäst musik i hela trapphuset.
Dessutom är han ju modell äldre, ta det här på rätt sätt pappa, det är faktiskt oftast är positivt inom musikvärlden!

Nyss spelade han den här låten och det var helt läskigt, jag fick jättemycket minnen men kan inte sätta fingret på vad det är jag kommer ihåg, bra är låten 10cc – Across The Universe (Live) i alla fall.



10cc

Jag vill också ställa upp mig på en rad med någon, knäppa ett svartvitt kort och se cool ut:

Franz Ferdinand


KENT


The Killers



I'm not in Love

Just nu springer jag runt i lägenheten och leker Jesus, ja har nämligen införskaffat min första långklänning (big day, eehy?)! Jag har gått och funderat på att jag måste ha en men alltid tyckt att jag var för kort för att bära upp den, då slog det mig igår när vi befann oss i Stockholm, att lilla Amanda växt. Jag är ju praktiskt taget jätte nuförtiden med mina (ja i passet står det det) 1,67 m!
Jag är helnöjd, även om jag får hissa upp den lite i midjan för att inte snubbla, men då kan man ju ha heels till.
Dessutom ska vi inte klaga på priset, 98 spänn, har ju till och med jag råd med.



Morgonfrillan är ett vackert faktum, luktar dessutom så mycket rök, USCH.



Fick också med mig hem:



Bikini från lindex, mer neonfärgad i verkligeheten, 129:- /del

Jag fyndade en sjal på Lindex också men hur fan ska jag orka fota den också? Stackars alla modebloggerskor.

It's hard to take Control

Imorgon ska vi åka till Stockholm och kolla på BOUNCE. En dansgrupp alltså, och det kommer bli grymt har jag en känsla av! Tror vi har lite tid på stan innan och jag ska försöka att hitta en.... bikini. Gu' så kul. Eller inte.

Men men, det hänger på inställningen och den här veckan har jag faktiskt varit igång och på bra humör nästan hela tiden, blir nästan lite rädd för mig själv.

Snart ska jag ner till Vidåker för att kolla på Josse som ska dansa. Till någon slags folkmusik har jag för mig, det blir säkert bra, hon är ju med. Våran alldeles egna och superhärliga Tomas DiLeva, jag tror (och hoppas verkligen) att hon tar liknelsen positivt.

Vad jag svamlar. Kan ju lika gärna fortsätta då, imorgon ska vi och fira Filip som fyllt (aaaaaaah inte tonåring) 20 år!
Sen tycker jag att det är fruktansvärt att min syster fortfarande spelar "Hey Soul Sister". Gives me creeps
.

So long!

Jag gick i Solen

Okej det går bra att äta vegetariskt men jag drömde om leverpastej inatt.

Om att Komma på

Vet ni vad? Jag blev så inspirerad till att teckna något, för jag kikade runt på massa illustrationsbloggar, så jag gjorde det. När jag kommit halvvägs på mitt försök till ett porträtt av Caroline Winberg kommer jag på att jag faktiskt alltid stört mig ganska mycket på både henne och Stella McCartney (klänningen hon har på sig). Tur då kanske att det inte blev speciellt likt och att klänningen mest ser ut som ett kvinnligt könsorgan. Så kan det gå, som Kurt och jag skulle sagt.



Men ganska fin blev den även om håret är lite crazy enligt Lovisa och min bildlärare skulle velat att jag skulle putsa på den i hundra år till.



I Absolutely Love You

Idag har jag kokat linssoppa, tänkte att det kunde vara bra att ha i frysen om jag ska börja äta vegetariskt (jag och Becca har ett litet projekt att bli vegetarianer). Sen bjöd jag över Josse att äta med mig, vi lyssnade på musik åt och pratade. Tänk att jag älskar att Nationalteatern står kvar på när Josse åker härifrån.

Annars så har vi orienterat i snön/regnet/haglet idag. Helt sjukt kan tyckas, men jag hade...kul. Vi kom nästan in sist och var dyblöta men med lite inställning så funkar det mesta!


Simple Math



+ =
Bruna bananer               Amanda                        Banankaka

Got a Ticket?

Jag och pappa hade det jättebra på seglatsen, men eftersom min kamera tillhör någon jävel som råkade befinna sig mellan backyard babies och thåström (?) i samma stund som jag i sommar, så blev det inga bilder.
Det är väl ingen hög prioritet på fåfänga på s/y Mysa så ni kanske har tur, vad vet jag.

Skolan idag var rolig men jag hade ont i magen. Mest tror jag för att vi skrattade så mycket, ;pPPPPPPpPPpppp-grupperna på facebook kan vara hysteriskt kul i ett visst läge av trötthet. Helt sjuuuuuuuuuuuukt! som Josse skulle sagt.


Wherever

Skriver ett supersnabbt inlägg innan jag och pappa åker och seglar, det ska bli så himla mysigt, åh vad jag längat att få komma ut! I alla fall ni kan nå mig på mobilen men bara ringa för jag kan FORTFARANDE inte svara på sms... Annars kommer jag att vara helt off, no internet.

Pussar!


Pimper's Paradise

En sak som gör mig glad är små tips som gör livet lite lättare. Helst billiga om inte rent utav helt gratis, jag kom att tänka på det här för att Josse sa till mig att gurgla saltvatten om jag hade ont i halsen. Jag har inte den blekaste aning om det funkar för jag har precis börjat, men jag tänkte att det kanske skulle vara någon jag kunde dela med mig med lite tips till, så kan ju ni dela med er tillbaka om ni har några?

Gjorde en lista på bra saker:

  • Skölj håret i kallt vatten efter dusch så "stänger" sig hårtopparna och håret blir glansigare.
  • Gör egna tavlor i stället för att köpa dyra i affären. Ta en ram (eller köp, billiga "barn-ramar på IKEA eller second hand) klipp sedan ut ett fint modereportage ur någon lite tjusig tidning (finns för en 50-lapp, dessutom får du ju läsa tidningen!) Blir jättefint! Blixten gör inte bilden rättvisa, men såhär ser det ut hos mig!
  • Om du har hicka: Håll händerna hårt bakom ryggen (tänk dig att du är arresterad av en jävlig polis typ) sen ber du någon att hjälpa dig att dricka vatten, alternativt tar ett sugrör, svälj och hickan har alltid försvunnit för mig på det här viset!
  • Vill du bli bättre på att rita, eller göra något snyggt att ha på väggen? Använd din dator, helst kanske en laptop som ritbord. Vinkla ner den och  lägg pappret på skärmen, rita av något som är fint försiktigt och använd ett ganska tunt papper.
  • Smörj in dig ganska precis efter dusch, huden absorberar salvan lättare då.
  • Sov med idomin på läpparna om dom är torra, superfina när man vaknar!
  • Skölj ansiktet med iskallt vatten då och då, hyn blir bättre, har läst det och tycker att det funkar. NO IDEA why.
  • Kolla dokumentär-filmer på YouTube om ni har något jobbigt typ SO-kapitel som du inte orkar läsa och inte fattar. Lite riskabelt ibland med källor men man märker nog vad som är seriöst och inte.
  • Färsk ingefära som fått koka i vatten är bra om man vill försöka undvika förkylningar. Den klassiska vitlöken finns ju också att ta till men, nej, det känns inge bra för min del.
  • Citron på illaluktande saker!
  • Måste väl ta med att gurgla saltvatten vid halsont också, men mjaaa, jag är tveksam...

Alltså jag har ju blivit tipsad av folk om de här tipsen men jag tror inte att källor är så himla väsentligt. Jaja, ni får väl slänga in en kommentar om ni på något sätt vill ta åt er lite av the glory. Hoppas ni har nytta av dom och ge mig tips nu!

Och där går Lyckan

Det kanske inte direkt är någon nyhet att jag tar mig små bloggpauser ibland och nu har det visst blivit så IGEN.
Ehm, jag vet inte vad jag ska säga?
Jag köpte en ny smak på ramlösa idag, rabarber! Fick barndomsminnen av ett tuggummi som var rött och jag aldrig fick äta för att jag blåste bubblor så tuggummit fastnade i ögonbrynen hela tiden. Faktiskt helt okej, liiiiiite plastig smak dock.

Fanns ingen bild på googlevännen min så det blir svartvitt idag.

Sen har jag haft en bra dag, skolan har varit kul, vi har skrattat!


I change shapes just to hide in this Place

Nu börjar de bleka vinternäsorna titta ut i vårsolen minsann och jag blev på bättre humör än vad jag var när förra inlägget knappades in.
Tänk att det kan vara så mysigt att knata ner till biblioteket och lämna en bok, tack vare solen!


Nu sitter jag på thaaaaaaa balcony och steker som det så groteskt heter.
Jag tror jag blir god och anledningen till censuren är att min syster orkade inte ta mer än en bild. Jag blev INTE bra på den första.



Min, OH, så vackra utsikt

I min iPod spelas för tillfället Pet Shop Boys – Being Boring

Andra vårmusik-tips från mig
T. Rex – Children of the Revolution
Salem Al Fakir – Good Song
Those Dancing Days – Hitten
Billie The Vision & The Dancers – Summercat
Jens Lekman – The Opposite Of Hallelujah
The Cure – Just Like Heaven
Fleetwood Mac – Everywhere
Stardeath And White Dwarfs – New Heat
Broder Daniel – ABC 123

So long!

Jag är full av all tänkbar Brist

Jag borde göra en massa saker och ordet borde, borde inte få finnas.
Allt bara suger energi hela tiden och jag borde rycka upp mig.



Jag saknar Jossan, saknar, saknar, saknar.

Erase And Rewind

Alltså jag är inte den enda som inte visste vem Lionel Messi var innan han gjorde alla de där, av facebooks beundran att döma, 70 000 000 målen för några dagar sen. Gårdagens grillkväll:

Sofi: Amanda var du seriös när du la upp på facebook att du inte visste vem Messi var?!
Jag: Ehhh jaaaa...
Josse: Messi vem är det någon bloggare?
Övriga: *GAPSKRATT*
Josse: Ja men typ dom Dessie, Messi...

Alltså faktiskt, hon har en poäng.



Jag brukade gå bredvid Dig

Om en halvtimma åker jag iväg med Camilla till Stockholm,känner att jag borde skriva ett bättre inlägg men jag har igen lust! PUSS!


Nu har mitt hår äntligen blivit bra igen, visst är det jobbigt typ dom första dagarna efter man klippt sig? Eh, på tal om nödvändiga saker att skriva.

RockenRoll, Blåa Ögon

Idag har vi varit på utflykt till väran båthamn Snedskär. Jag bli så glad när det är sol ute!
Vi åt påskmatsrester och solade, sedan åkte vi till farmor och farfar som ni hittar i föregående inlägg. Vilken bra lov-dag va? Det var i och för sig ett minus att jag inte kunde ta mig iväg till söta fröken Hjärtberg och hennes pojke som skulle styra.
Håller tummen för att det dyker upp fler chanser!


Bilder från idag:

Visst har jag en snygg syster?


En till snygg "syster" som förövrigt har fått gipsa handleden idag, krya på dig Tove!



Nu hoppas vi bara på lite färg i ansiktet!

Det gör inte ont om det piskar ett Regn eller bränner en Sol

Idag har min farmor och farfar varit förlovade i 57 år. Fint va?
Jag tycker det är så mysigt på något vis, tänk att de verkligen har delat sitt liv med varandra.


Farmor Kerstin och farfar Rolf.


Cause somehow I'm drawn to Danger

Dagen har varit SÅ badass. Jag har varit och handlat med mamma, läst Kurt Vonnegut OCH gått på vernissage.
Helt sjukt vilka tokigheter jag kan hitta på, bäst de håller i mig här för snart löper väl jag amok.
Imorgon ska jag och äta påskmat hos Jenny, träffa Böna och eventuellt paratajja på kvällen. Den som lever får se!



Let me Play among the Stars

Måste bara slänga in ett inlägg bara fär att jag precis kommit hem från en av de roligaste och mysigaste kvällarna på länge. Jag Josse och Becca åkte ut till Beccas mormor, gick ut och gick, bastade för att sedan avsluta kvällen med en midnattspicnick bestående av smågodis, kladdkaka, yoghurt , Kapten Röd och bubbelvatten nere vid sjön. Många samtalsämnen har samtalats vill jag tala om.
Om man är på  landet kan man faktiskt också se stjärnhimmeln.

More of those nights, please!

RSS 2.0