Jag är tjuv i mitt Eget hem

Nu har jag kommit hem från Johanna och jag har haft en jättejättefin kväll med henne. Jag är verkligen väldigt tacksam över att jag har henne. Det är speciellt det där, hon vet mer om mig och jag om henne än många förstår tror jag. Det låter väldigt knäppt när jag säger det men så är jag väldigt tankspridd för tillfället också.


En annan sak, ni märker att blogginläggen börja sina va? Jag tror att det är så det ska vara för mig just nu. Energin ska inte läggas på bloggen just nu. Det finns andra saker som jag ska ta itu med först. Så ni kanske får räkna med att det skulle kunna bli lite glesare här framöver.

Puss och kravall, så som Josse brukar säga, så som Filip och Oskar brukar säga.

Spin my head

Jag var på spinning igår och det känns idag kan jag ju berätta. Men det är gott och äta frukost när man är hungrig!
Jag ska försöka hinna med att städa lite på rummet innan jag åker till skolan, sen i eftermiddag ska jag ut och gå med pappa och sedan mysa med en go' vän, jag älskar att ha saker och ting planerat. Man blir så lugn, sen att allt säkert går åt helvete eller inte blir som planerat är ju en annan sak.

Bilder från Helgen

Nu slänger jag väl upp lite bilder sen Helsingforsresan. De hamnade lite huller om buller men hur ambitiös får man vara egentligen?

Vi visste ärligt talat inte vad allt var och vad som var sevärt och så. Så vi chansade och tog kort framför ett hus som såg viktigt ut.


Egopics från hytten.


Mamma på Fazer café i Helsingfors, gott och dyrt! Och vi snodde tjurgubbens, som trängde sig före i kön, chokladbit. Det är faktiskt därför mamma skrattar.


Kungar på discot. Fast det var sjukt pinsamt att låta en liten japan ta ett kort på oss (även fast han blev skitglad), men det tänker man ju inte på när man ser bilden. För här ser vi väl mer ut som kungar va?


Det var fint. Tack Finland och mamma!




Nu är det illa

Min skolas hemsida ligger bland mina mest besökta hemsidor. I'm officially a nerd, huh?

Burn baby BURN!

Hej på er alla små galningar därute!
Jag kan verkligen se framför mig hur ni helt upsessed har suttit och tryckt på uppdatera-knappen när ni varit inne på min blogg, hela helgen och undrat över min frånvaro. Då kan jag berätta för er att jag, faktiskt åkt finlandsfärja för första gången i mitt liv.

Det var... intressant.
Jag tror aldrig att jag fascinerats så mycket av att bara sitta och titta på människor som var annorlunda, men jag och mamma kom fram till att så länge de är glada (eller fulla?) och nöjda med livet så är vi också det.
Jag skulle kunna sitta här och ordbajsa massa fördomar, de är det visst gott om i Amandas huvud har jag hört, men det ska jag inte. Jag tycker helt enkelt att det var intressant med alla dessa blandningar av arbetskamrater som ska "teambuilda", pensionärer med magväska, 50+are med tatueringar i svanken, tonåringar som hoppas på en lättåtkomlig fylla och buissnessmän som ska på konferens.

Jag och mamma hade det mest mysigt och satt i två timmar och mumsade buffé båda kvällarna. Strosade i Helsingfors och hann inte på långa vägar med allt vi ville. Vilade på sängen, provsmakade viner och knaprade nötter ute på däck. Spelade lite på maskiner, snodde surgubbens choklad till kaffet och discoade till Disco Inferno. Inge fel alltså.

Filosofi-fi-fi

Jag glömde visst att jag haft en rolig dag idag också. Satt och fikade på coffee lounge med Jacqueline och Elvira i några timmar. Iband känns det helt ljuvligt att bara låta timmarna rinna iväg. Och det här var ju just tre hårt arbetande nv-tjejers "roliga dag", det hade vi planerat sen i tisdags... nördligan är i farten. And I like it!

Vilken Idioti-ti-ti

Min mamma har fått ryggskott och vi ska på kryssning tillsammans imorgon, vem tror ni bryter ihop om inte jag?
Jag reda på att min fick syster tydligen har vunnit något filmpris i Italien där hon är och har det jättejobbigt (se: inte) just nu, grät lite till. Sen tog pappa den äckliga senapen och jag skulle precis säga till innan jag kom på att om han äter upp den blir det ju mer av den goda till mig.
/Iskalla hälsningar från världens just nu mest missunsamma person.


Dubbelagent

Jaha, morgonen som började så piggt och fint har dessvärre resulterat i lite mera åt "platt-fall-hållet". Så jag hamnade hemma i stället i min kinesmorgonrock (effekt med det mörka håret, jag ser ut som en kines!) och med en kopp gute-te i handen. Jag fick feber på mattelektionen, *sadface*.

Måsten

Om man har sovmorgon

och det ser ut såhär utomhus

måste man ju bara ta en promenad

och en sned egopic.

Samba

Sitter och äter den första goda apelsinen för i år och jag hade glömt hur kladdigt det var, men att sminka om sig lite är det värt!



Och den andra bilden är bara såå "om ni hade glömt hur en apelsin ser ut" men alltså jag tänkte att jag passar på att visa min nya hårfärg! Det är möööörkt och lite ovant men jag är nöjd.

Jag är full Igen

Nej vat ni vad? Nu är jag så fruktansvärt full i magen att jag tror mina magmuskler liksom kommer att töjas ut eller något. Men jag har haft en himla härlig kväll, livskvalitet (som jag egentligen borde skriva om i min hälsoprofiluppsats i stället för att blogga) kallas det visst.
Vi drack te i vanlig ordning (måndag!) och las chicas kom te mig. Josse var nyfriserad och alldeles underbart fin i håret, som en 90-tals väderflicka eller något. Åh jag vill också se ut så ju!
Sen att hon är på sniskan får ni ha överseende med.
Alltså oj, inte stadigaste handen. Kolla överskriften, haha.

Gott.
Och ingen är förvånad över att Johanna inte fastnade på bild? Nej trodde väl inte det.

You've got Mail

Post är ju ganska läskigt. Dels hoppar man till när det rasslar i dörren (jag är ju en lägenhetstjej nowadays), sen kan man bli jätteglad, t ex. om man får en filmer från CDON.com
och sen kan man bli fruktansvärt besviken och bara vilja lipa åt skiten när folktandvården skickar och skjuter upp tiden ännu en månad. Ursäkta detaljerna men min tandställning växer snart fast i mina runda kinder. Förfan.

Sverige?

Ingen har väl ingen missat att det var val igår?
Själv så gick luften HELT ur mig när vi insåg att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Det känns verkligen sorgligt och tog mycket fokus från den verkliga politiken tycker jag. Som sagt, luften gick ur mig och jag har inget vettigt att säga om det här. Förutom att, det verkligen inte är vettigt någonstans.

Några kvar att tycka Om

Nu har jag och mamma ätit middag, borsjtj med ryskt surdegsbröd. Fnissade lite för oss själva, värsta kommunistmåltiden ju. Men är det VAL (!) så är det. Ha-ha.

Ni har väl röstat? Det vill säga om ni skulle vara över 18 år. Propagerar inte för valfusk, nej faktiskt inte, även fast jag också skulle vilja kamma håret och gå till vallokalen. Stoppa lappar i lådor (gör man så? det känns som om man borde det i alla fall) och känna sig viktig.

Jag får snällt sitta och tagga val 2014 istället. Men det känns också rätt bra.

Klagosång

Jag är dunderförkyld. Så förlåt allihopa som får känna av grinigheten som omger mig idag. Jag blir verkligen hemsk när jag är sjuk, som värsta karln. Går runt och klagar, snäser, snorar högt och berättar exakt hur det liksom känns även fast jag nästan kan svära på att i alla fall 99% har varit lika sjuka eller sjukare än jag är.
Så förlåt, det går snart över.

(Men ni ska bara veta hur mosig jag känner mig i ögonen, och det killar i näsan och jag känner mig trött nu och det är synd om mig, SYND OM MIG och *aaaaaaaatjoooh!!*)

I know My Kitchen is very "fashion"

Vi läser en kurs just nu i skolan som heter Etik och Livsfrågor. Det är väldigt intressant men man tänker så det susar i hela huvudet både under och efter lektionerna. Bland annat så har jag tänkt på en sak som vi skulle försöka beskriva på lektionen som vi hade igår.
Vi skulle skriva om vilka skrämmande saker vi skulle kunna se i våran "sannolika framtid". En utav de mest skrämmande sakerna, är nog att jag skulle bli för "slipad" av omgivningen och samhället.
Jag vill vara naiv, tänka stort och leva ut i hela livet, inte bara som ungdom.
Med det sagt, visar jag er min nya skjorta som jag gav mig själv i present igår:
Den är så silkig och tunn och har såna här fina ärmar som är fluffiga och vajar när man går och då känner man sig lite tjusig.
199 riksdaler och ett Åhlénsbesök kostade den.

Guess What

Idag ska jag på öppet hus hos en mamma som fyller 50 år. Mjahadå, kan nog bli kul att träffa lite fina människor där (som jag har hört rykten om kommer infinna sig) Ja, plus mamman då. Ha finafredagen nu vah?


Jag har målat naglarna, men det syns inte att de är lila.


Dog Days Are Over

Igår fick jag dagens låt tillägnad mig av fina Elvira på hennes musikblogg. Åh gå in och kolla dårå!
Jag är lite skyldig till att vi båda fick den på hjärnan. Men den är ju så bra!

The Pope Is a man running Wild

Jag försöker göra engelskaglosor. Men jag tycker faktiskt inte att det är så farligt att avvika lite ifrån den då och då för att jag vill kolla på debatten på tv 4.  OCH, jag har ju i princip gjort spanskaläxan också för jag lyssnade på spansk reaggeton när jag städade rensade garderoben förut. Jag är ju... i princip bara....bäst?

I Praktiken

Idag blödde jag på tummen för att jag hade skurit mig på dragkedjan (hur man nu lyckas med det liksom) i alla fall blödde det så att jag inte ta i något utan att det blev blodigt. Gud vad fräsch jag låter... anymay, så gick Louise och frågade socialdemokraterna i valstugorna om dom hade ett plåster.

De var så trevliga så, det vore väl i och för sig dumt att vara dum, och gav mig inte bara ett utan två plåster.
"Rösta på oss för fri sjukvård höhööhö" passade han på att lägga till. Är det bara jag som är fördärvad av min pappas humor eller var det inte liiiiiiiite kul? Heja rödgröna!



Im in for the Kill

Jag längtar tills frukost, för vi har massa gott hemma. Känner mig redigt glupsk. Go'natt!
Eller nej förresten. Jacqueline smsade just och sa att det är imorgon vi har spanska och då också spanskaläxa, go'kväll! Igen!

En Midsommarnattsdröm

Kolla in den här tjejen! Jag tycker hon är helt underbar!
Orginalet är rätt underbart också. Det finner ni nedanför.




JAJAJAJJAJAJAJAJAJAJAJA JA!

Idag har jag beställt boken "Ps. Lycka till Ikväll" och albumet "Två steg från Paradise" och det pirrar lite i magen i sann stalker-anda. Jaa...klart vi pratar om




Håkan Hellström!
YFGHJK^LKHGFYVBJHOHBKC JÖL SKÄFYGUHJKOHKB; JIHOOOOOOOOOOOOOOO, NU LÄNGTAR JAG!!!

Oh, Misery.

Alltså jag tänker alltid på så himla bra bloggsaker jag borde skriva här. Sen sätter jag mig och så är det helt blankt i hela huvudet. Surt sa räven. Eller sa han så? Eller vem var det? AH, blankt.

Fa-an då.

"I'll move to Paris, shoot some heroin, and fuck with the stars. "


Eller så... drar jag  till Duveholmsgymnasiet istället. Tjaråh!


Mördadaadada

Nu har jag gjort det igen. Slösat bort min tid på att kolla folks bilder på facebook, jag blir som förhäxad, helt sjukt hur mycket jag snokar. Pinsamt va? Lite ovärt faktiskt, sova: NU!

Spill inga tårar för mig Mer

Idag har varit en bra dag. Måndagar är ju oftast det, eftersom jag får träffa bra brudar på tekvällen. Idag var vi hos Jossan och vi såg fyra älgar både på väg dit och tillbaka. Sen pratade vi litegrann också, drack ganska mycket te och åt tusen mackor.

Magiskt men (inte) Tragiskt

Igår var jag på det här humöret


Josse var inte på det där humöret (men så snygg var hon)


hon var mer på det här humöret



och det var typ alla andra också och jag vet inte vad jag inte måste skakat på min kropp igår för idag har jag varit öm som en pannkaka (johanna kommer du ihåg när du sa så om allt? åååhw) och mest vandrat runt som en pensionär. Dock väldigt nöjd för jag tänker bara på hur kul jag hade igår. Tack Johanna för att du styrde kalas.

Jag tog inga mer bilder. Pysslade med annat, fast det framgår väl av texten i och för sig.

Ur Vindens skugga av Carls Ruiz Zafón

"Det här med uppvaktning är som tango: absurt och fullt av onödiga krusiduller. Men ni är man, och alltså är det ni som måste ta intiativet.
- Skulle jag ta intiativet?
- Vad trodde ni? Det är priset för att vi fått gåvan att kunna pinka stående."

Ett sanningens ord. Eller?

I CAN get satisfaction

Imorse fick jag ett städ-ryck och rensade ut hela skafferiet, torkade, hällde över i burkar, klistrade på etiketter tills det var iordning, satte mig sen och borstade tänderna medan jag studerade härligheten. Tillfredställd.
Hur öppnade ni eran lördagsmorgon?




On Monday Morning

Igår kväll traskade jag till Johanna med Jossan för att sitta på hennes

, prata och lyssna på


och äta alldeles för mycket

i ungefär 5 h. Det var jättejättejättebra!


Radio Edit

Lite ont i hjärtat idag. Lade in mina sommarkläder i en kasse och stuvade undan längst in och högst upp i garderoben. De tar för mycket plats.


Hejdå fina färger.


Hej höstgarderob.

Fairytale of Me

Jag skulle ju kunna ha mer romantiskt sällskap i min stora dubbelsäng än en mattebok, men egentligen, vem är jag att klaga? Jag har ju ätit supergod ostkaka så min mage står åt alla håll och kanter, och vart på myspromenad med en fin syster istället.

Masaien, Betongen, Bastarden

Visst känner man sig fin i läppstift? Det var en hel artikel om det i senaste ELLE och jag håller med.
Idag kör vi på lite rosa, för mycket hår och fulaste minen i photobooth.

Goodmorning Sunshines

Okej, jag fick inte det rummet jag ville ha, med kvällssol och så. Men att vakna såhär funkar för mig. Som i en gammal film, känns pretty fint.




Jag har sjungit i en vecka, LA LA LA LA LA LA

Idag har varit så fin och bra och trevlig och allt att jag bara skulle vilja packa in den i en lite ask med supersäkert lås på, och jag kunde spara den genom hela livet. Liksom glutta lite under locket då och då för att kolla hur bra det faktiskt går att må.
Jag har ätit mycket, sovit mycket, tränat mycket, skrattat mycket och var helt slut när jag kom hem. Inte ens aktiviteterna med 3orna var jobbiga eller tråkiga. FAKTISKT (!).
Efter skolan åkte jag i alla fall till Vingåker och pluggade matte med pappa, sprang en vända och styrde sedan mot gymmet och badhuset med Josse. Ja, jag ska inte tjata sönder er med min hurtighet och säga hur bra vi hade det och "bla bla bla..." för jag hur mina senaste inlägg har låtit (jobbiga!) men kolla lite i min historik så tror jag att ni tycker att jag förtjänar att ha energi och må bra...

Skanki'n it Easy

Jag gick och la mig klockan nio igår och fick sova ut till kvart över sju för jag var så nedrans trött. Jag tror (peppar peppar ta i trä) att det gav lite verkan. Idag känner jag mig minsann sugen på både matematik, gym och badhus.
Dessutom känns det BRA att gå till skolan, mycket mycket mindre ont i magen och prestationsångest att börja gymnasiet än att börja högstadiet och sjuan. Tror det beror på klassen, alla är bara så goa mot varandra, det känns så ohårt på något vis. Var bara att tvungen att berätta!

Crew, crew, crew, crew

Nu sitter jag och laddar upp med en kopp kaffe för ännu en dag i el school. Idag ska vi tydlgen göra aktiviteter med NV2orna och NV3orna. Jag fasar för att det ev. skulle kunna bli såna här jobbiga hemskheter som skolan utsätter en för ibland, stövelkastning, snurra och springa och allmännt förnedrande saker.
Tycker NÅGON att det är kul?

Oavsett

Varför får/vill man inte berätta vad man ska rösta på? Har man verkligen en åsikt om ingen vet om den?

Det funderar jag på just nu.


Me duele la Cabeza

Tror vi på en alvedon och ett avsnitt av Skins eller??????!!!



(Vad hände? Kolla in hurtmadam i förrförra inlägget..)

Dedicated to the Dearest plumber of mine

Ni vet att man kan bli sådär opepp så man bara skulle vilja köra ner knytnäven i halsen på varenda människa som försöker muntra upp, och spöa upp varenda pensionär, och nypa små barn i smyg, och annat hemskt som man egentligen inte berättar?
Jag kan i alla fall bli det, och jag vet inte om det här inlägget från en utav mina allra finaste vänner var skrivet i något sådant tillstånd. Men kanske lite?

Jag är i vilket fall bara tvungen att lägga ut en anteckning som jag gjort i min mobil för ett tag sen och som var meningen att hamna här på bloggen men som glömdes bort lite. Det var när vi var på festivalen Way Out West:

(Nu blir det internt, jag vet, men jag kommer ändå aldrig bli någon bra storbloggare.)

"Denna ständiga coolhetshets som finns överallt. Man måste liksom chilla järnet och verka dölugn, även om så självaste döda Michael Jackson skulle dyka upp moonwalkandes i ens eget vardagsrum.
Det är så tråkigt. Jag blir hysterisk på Håkan Hellström-konsert. Jag visar det också för jag orkar inte tänka på var folk runtomkring mig placerar mig på sin tuffing-lista. Eller jag försöker intala mig det i alla fall.
I helgen har jag lyckats väldigt bra och jag tror till stor del att det beror på mitt fantastiska sällskap Josefine Hultgren.
Det är en männsika värd att beundra ska jag be att få tala om. Nej, den tjejen sätter man sig inte på i första taget och en alldeles jättefin vän är hon dessutom. Jag placerar henne jättehögt på min tuffing-lista, även fast hon kan vara ganska hysterisk"



Så i ett försök att inte vara med i spelet Josse, hjälper du verkligen mig. Tänkte bara säga det.


I want to meet a bear


Precis komit hem från en riktigt skön powerwalk, det känns så bra att vara någorlunda i form! Nu ska jag ta bussen till Österåker för att dricka lite te. Känns helt ok...

Ett hus söder om midnatt

Det bloggsuget i Amanda piper inte för tillfället. Jag har det bra ändå, detta är inte ett "jag-går-igenom-något-jobbigt-så-tyvärr-komer-jag-inte-blogga-på-ett-tag-blogginlägg", det är det inte.

RSS 2.0