Oh this Town

Nu börjar skolan igen, härliga tider, strålande tider! Jag lyssnar på Broder Daniel den här morgonen och försöker att samla krafter.


Dom vet ingenting om Oss

Ibland får jag till'et. Som idag, efter duschen  tog på mig kläder som jag kunde somna i om jag ville. För det är så kallt att byta om i mitt rum. Och sen när jag kollade mig i spegeln och såg att jag hade sovtröjan på mig, älskade jag mig själv så jävla hårt. Tänk att så lite kan göra så mycket.
Sov gott gullungar!

När min syster väl diskar...

...gör hon det med stil.

Jag har bakat bröd


och jag lyckades! Herregud, det är ju nästan så man blir tårögd. Vill du utmana mina skills kan du ta hjälp av det här receptet.

Gråsparven när hon sjunger

Igår var det en bra lördagskväll. Först var jag Jossan och Josse hos Johanna på tjejhäng. Sen fortsatte vi mot dansgolvet i Katrineholm hos klasskompis Stefan. I början av kvällentänker man at man ska fota, minnen liksom! Sen känns det plötsligt vikigare att dansa, men såhär såg det ut till en början i alla fall.
Thomas och Andreas agerade trerättersmeny-kockar (hur lyxigt?).
Först kom det ost och kex. Som jag så flitigt dokumenterade. Den övriga maten tog slut så himla fort att min kamera inte hann föreviga. *Tjoff tjoff*, rödvinssås, potatisgratäng och fläskfilé borta för köttätarna! Och *tjof tjoff* den bästa glassen med daimkross som vi ätit på väldigt länge borta! 
Mhm, jag vet vad ni tänker. Vilken tjusig väninna jag har! De andra två slängde sig åt alla möjliga håll och kanter när kameran kom upp.
Jag gillar att skrika Håkan Hellström och Imperiet på väg till fester. Sen får man pausa lite för ett egokort också. Sen fortsätter man att skrika förstås.

Tackar för en bra kväll!

Rättvist

Har precis ätit frukost med mamma. Återkommer som intressant istället.

Sliten på den Tiden

Goodmornong Sunshine! Förutom sunshinet då, men det är smällar man får ta om man ska bo i Sverige. Har stigit upp lite tidigt för att Håkan Hellström är på morgonprogrammet på svt1. Lustigt vad jag varit förälskad länge nu.

Sen i pausen (nyheter och sånt där oviktigt?!) kan man måla naglarna och det här är favvolacket just nu. Så himla fint och jag spretar automatiskt med fingrarna och vill röra mig lite lite mer graciöst med röda naglar.
Kanske inte framgår av bilden (wannabe-hiphop-amanda) men så är det i alla fall.


Det är liksom aningens aningens ljusare röd färg. Från Depend nr. 036 KÖP DÅ.

I was made for waiting

Har suttit i en bil hela dagen. Nu ska jag bara vänta på mat, äta och sen vill jag UT-UT-UT. Jag tänker inte kolla på termometern och köra på Ernsts taktik; "Hemligheten är att man får aldrig låta kylan veta att man fryser".
Imorgon tänkte jag försöka få tag på sällskap faktiskt.

Bild/Skåne-ATTACK!

Åh nu sitter jag och väntar på kaffet. Skojar inte, det blir bättre kaffe här i Skåne. Inge har berättat det det är något med hårdheten i vattnet. Sharing my life med 50+arna. Idag har vi åkt runt på Österlen (?). Det här är:
Någon som gjort fint i Simrisehamn
Livet genom min bilruta och jag försökte fånga charmiga hus där jag skulle kunna bo. Men alltså det var finare i verkligeheten på något sätt.
Utsikt, mamma och Inge på Stenshuvud. Stenshuvud är typ något man ska se i Skåne.
Så bra bilderna blir om man ber mitt sällskap ta kort (tänkte föreviga att jag var med också). Jaja, 50+arna var det ja. Haha kolla min mun! Jag har också fått rynkor! Och så ett mysigt ställe där man kunde äta sillburgare.
En klänning på HM som jag måste ha. Men inte har än, osså jag i den då förstås.
Men nu... ÄR KAFFET KLART. Hallelu-JAH.

Tapetklister

Nu sitter vi och har precis ätit frukost här i vår lilla stuga. Idag tänkte vi åka på sightseeing i Skåne. Wow liksom.
Igår såg det ut såhär när vi tog en promenad på stranden. Ganska fint faktiskt.
Mamma och Inge, som ser lustigt liten ut.
Mamma <3
Nu ska jag ut och försöka få tag på min syster, som jag hört kommit hem från London, för henne saknar jag.


Fult

Hejdå! Glömde jag ju att säga!

Kills the both of Us

Nu ska jag åka till Skåne. Jag och Törnfåglarna mot världen, jag tycker den ser rätt tjock ut. Men den är "åh...så bra" enligt min mor så jag litar på henne. Men det var verkligen längesen jag läste...hur gör man liksom? Bara att hugga in I guess.

Man kan ju i alla fall tro att vi har klass

Jarre (ropar på Beccas hund Ebba): Koooooom då snoppen!
Amanda: Har ni tänkt på vad förvånade folk skulle bli om man ropade typ... "vagiiiiiiinan"?
Becca: Hmm... "vagina" vilket fint ord egentligen! Men det är ju lite synd, det kan man ju kanske inte döpa sina barn till.
(Här kommer en liten parentes, för jag vet inte hur ofta det är normalt säga snopp när man ropar på hundar eftersom jag umgåtts för mycket med Jarre. Det kanske också skulle göra folk förvånade förresten? Kom jag på.)

Men jag älskar tjejerna, hursomhelst!


We were in Love


på er, nu ska jag till gymmet.

Festivalhjärta

Nu är det Håkan konsert på min TV. Rackarns fint alltså, inspelat på Peace and Love 2009. Jag kommer ihåg den där kvällen, min syster var där och hon skulle ringa mig under den där konserten. Det var någon annan som svarade i min telefon då, så jag fick inget höra. Men sen kom hon hem, klockan fyra på morgonen och hade sönderklottrade ben, rufsigt hår och var coolast i världen. Och det bara ryckte i hela kroppen på mig, festival liksom!

Så jag och Johanna åkte också iväg. Och en gång till. Och så en gång till. Och kom hem på precis samma sätt och jag var fast.
Hur det känns att ligga och titta på folk som går förbi för att de har bråttom till Melissa Horn, på en sovande Johannas mage. Hur det känns när hjärtat hoppar lite konstigare på grund av basen från konserten. Hur det känns att bli lite på-låtsas-kär i en punkare från Stockholm. Äta nachos och skratta åt killar med torra skämt. Torra mackor nersköljda med ljummen nyponsoppa. Skratta tills man kiknar och hålla handen. Stanna och ropa på kändisar och fråga "snälla snälla om ett kort", vara töntigast i världen. Och man bryr sig i ungefär fem minuter framåt.

I sommar håller vi tummarna för att det blir precis lika knasigt och bra, hoppas...hoppas. Jag vill bara ha med Johanna också. Jag längtar, och tror att vi har något att se fram emot!





När man har lov...

finns det tydligen tid att sitta och låtsas. Att sitta och låtsas att man har pengar och är bjuden på fina fester i sommar.
Här till exempel.





Hjärtslag

Saker som har varit bra idag: Jag fick sova på Sofies axel hela bussresan från Katrineholm till Vingåker. Solen värmde. Jag och Louise lyssnade på samma låt (varsin iPod liksom) när vi möttes och tog av oss hörlurarna. Mina sköna jeans. Och så den här förstås.

Precis Som Romeo

Tog en promenad förut. Det var så himla fint ute. Och asfalt genom hela djulöallén. Sånt gör en ju nästan tårögd.

Att vara ensam hemma

Äta tacosås direkt ur burken.
Jag känner mig lite äcklig.
Men-åh-så-gott.

For all the Times

Här har ni mig.
Och här; har ni samma tjej, samma rum, samma stol, bara 20 h, en löjlig min och lite smink senare. Så kan det gå. Tackar för kvällen och natten.

Det är lång väg ner

Stan har feber ikväll. Har aldrig sett nån så uppsnärjd i det blå. Be aldrig mer om ursäkt för sakerna du aldrig gjorde. När man är ung vill man vara hög. Jag ska gå ut och dansa varje kväll. Jag ska gå ut i månljuset. Ge mig en kyss innan du går. Jag vet att det är fel men det känns så skönt.
This man, kan sin sak:


Och det skulle ju va dans, dans, dans!




Fanns jag i den?

Jag pluggar. När jag skrivit klart mina "det-kommer-gå-åt-helvete-prov" ska jag bli den underbara bloggerska jag en gång var. Men jag är glad (bör tilläggas).

Jag har

slarvat bort mitt SO-arbete. Så här kul:



Ten days of Perfect tunes

Jag är så obeskrivligt trött på att uttrycka mig skriftligt för det tvingar min skolgång mig så mycket just nu. Så här har ni sammanfattning på vackert Sverige:
-Skurit mig i fingrarna hopplöst många gånger
-Fått frost i ögonfransarna
-BÄSTA SPELNINGSLISTAN!
-Moffat bakade grejer

Tack åh hej åh läs en bra blogg.

Faller jag nu går jag Sönder

Daniel Adams-Ray – Dum av dig

To late to Slow

Idag har jag varit trött. För att jag liksom hade det himla fint igår. Jag var hemma hos Carro med ett helt gäng supermänniskor och vi åt kladdkaka tilsammans med sanning eller konsekvens.

MEN, även om jag har varit trött har det en värd söndag! Åkte med Inge och mamma till en antikaffär ute på "oj-det-här-är-verkligen-landet"-landet. Jag fick en mandelkvarn av Inge och kände mig väldigt o-17-år när jag blev hur glad som helst. Sen promenerade jag en promenad som jag aldrig ville promenera klart. Med Louise, i solen, som faktiskt värmde.

Om att bildknarka

Idag färkickar jag igång dagen,



och lyssnar på The Hollies.




Tinnitus I Hjärtat

Hur gör ni när ni sjunger med i en låt där artisten sjunger på skånska? Hänger ni på dialekten? Alltså typ Bob Hund, Timbuktu, Familjen, Björn Afzelius (härliga män förresten). Jag har grubblat på det här jättelänge. Fast jag vet att ingen kommer svara. Äh skitsamma, nu vet ni ju vad jag tänker på i alla fall.

Idag har jag umgåtts med mig själv och det har varit så bra. Jag har lagt mig på mammas Inge soffa en stund med fårskinn på fötterna , sjöutsikt och tidningar i knät. Sen har jag ätit lyxmat, det får man hos Inge förstår ni. Pressad potatis med gädda och lax mousse typ bla bla bla... Hur gott som helst! Fortsättningsvis tog jag ett skönt gympass. Dusch, macka och lite sådär. Nu målar jag naglarna. Tänk jag kommer ihåg när jag var mindre och kände mig tvungen att vara "ute" en fredagskväll för att vara cool och nöjd. Stackars, stackars mig.



Familjen

Amanda kommer hem från gymmet. *Kommer på en sak!* Det står mer än en halv kladdkaka i kylen. *Tar hallen i två steg, in i köket, upp me kylskåpsdörren (aaaaaaah... småäta vid kylskåpet)*
Amanda:
"Pappa, vart är kladdkakan jag bakade till min födelsedag?"
Pappa:
"Ja, ehm, öh, den blev fika."

Hur fan "fikar" man 75 % (ja jag går ju nv, gillar matte?) av en hel kladdkaka, plus grädde? Hur går det in i magen?

Förlåt om jag hänger ut dig nu, OLA GUSTAFSSON. Men det förtjänar du lite och jag kind of älskar ju dig ändå eftersom det är lite så man hänger ihop i en familj. Jaja, jag överlever, nu ska jag äta päääääron.

Mr. Hellström and his Band

Igår var vi på Håkan Hellström i Linköping. Det var ungefär så att vi var fyra taggade tjejer plus en den allra bästa födelsedagsfixaren/chafför/ta-hand-om-oss-när-vi-blir-för-hysteriska- THOMAS, som kramades, hoppade, skrek och pussades hela eftermiddagen. Från att vi åkte klockan fem till att vi kom hem runt ett.

Håkan var med på ett litet hörn också och kirrade stämning liksom. Lars Winnerbäck hälsade på en stund och jag älskar Håkans band.

Jag hade bara en sketen mobilkamera med mig, men här är huvudpersonen en liten sväng.
På Gröna Lund september -09:

Örebro februari -09:

Way Out West augusti -10

'
Hm. Such a wonderful man.


Soligt

Här får ni min födelsedag i genom linsen på min Sony Ericsson T700.

Tårtpolarna! Farmor och farfar, mamma, pappa, Lovisa och Jenny, Tove och Dave! Fina gänget inklämda i lilla lägenheten!


Jag gillar att dricka kaffe. Jag gillar att öppna presenter. Får man tillfälle måste det ju kombineras?


Jag har fått order om att lägga upp bilder på tårtan. Som jag faktiskt är rätt nöjd med. Okej då. SKITNÖJD faktiskt, den var asgod.



Nu ska jag ut och promenixa med Louise. Jag saknar Louise så det känns som ett lämpligt tillfälle att göra det.

Tjeckien, Slovakien Och Tillbaks Igen

Alltså, jag sov ingenting i natt typ.  Jag säger att det är på grund av att jag var nervös för fysikprovet, men jag måste erkänna att jag aldrig sover innan mina födelsedagar.
SÅ idag kom pappa och Lovisa och sjöng för en trubbig 17-åring som kanske hade vaknat på fel sida (förlåt). Men sen hade vi lite ljudkrig och jag martyr-dammsög lägenheten, även fast den egentligen var ren. Det blev bättre konstigt nog.

Så nu pepp-peppar jag med typ The Knife, SMK och Familjen. Det blir en bra dag!

Pappa Har Bakat Bullar Så Lägenheten Luktar Gott




och jag fyller år imorgon!

Sojakorvsstoganoff och Soja med Ris

Har precis ätit upp min sojakorvstroganoff (vilken sjukt roligt ord förresten och jag vet att jag gör löjligt många parenteser (hela tiden liksom, men jag kommer på saker som jag måste flika in med)) med ris och massa soja. Jag har gått runt och varit sugen på ris och soja i kanske två veckor nu. Så det kändes dags att ta tag i saken liksom.


Jag och sojan mot världen. Och så en lite dirty-look av någon konstig anledning såklart.
Nu ska här pumpas muskler på gymmet!

Jag tänkte sjunga nåt för dig Igen

Jag och pappa befinner oss i hallen, han ska precis gå till jobbet, han släcker taklampan (det blir väldigt mörkt) och går därifrån, jag:
-Jaha, tack då.
Pappa:
-Ja, men jag släcker förstår du för det brukar vara så mycket tänt i den här lägenheten.

Sen gick han helt glatt till jobbet. Nu skrattar jag i mörkret. Alltså det var mycket komiskt även om känslan kanske inte framgick. Slösat massa tid på inlägget så jag postar ändå.


Färgen är ju inte rättvis

Måste bara tipsa om en av de bästa sakerna med min frukost just nu.

Apelsin (hela alltet förutom det allra yttersta skalet alltså)+några frusna jordgubbar+två isbitar och sen en mixa sönder allt till en alldeles aprikos (färgen skulle kunna vara det bästa) fruktdrink.


P
appa tycker jag kör överambitiösa frukostar, jag försöker bara rymma lite en grå februarivardag.

Som inte har någon genans

Igår och till viss del idag har jag känt mig som värsta egoboost-blondinbella. Jag har liksom nästan lust att svänga upp håret i en hästsvans, låna mammas pärlörhängen och powerwalka vart jag än ska. Fast... bara nästan. Det är ju ganska skönt att vara glad?!

Jag fyller år på onsdag, det kanske har något med saken att göra. Det känns jättemysigt faktiskt, farmor och farfar, Jenny och co., mamma och Lovisa kommer hit till pappa och så ska vi fika tårta tillsammans. Och jag har världens bästa önskelista så jag lär inte bli besviken, kolla bah:
  • En resa till Paris


  • En ljusgul Kitchen Aid

  • Hörlurar
  • Promarkers tuschpennor
  • En varm sommar
  • Festivalbiljetter!
  • Kärlek (Det känns nästan för tramsigt och sockersött för att skriva med, men kom ihåg, nu är det sockersöta egoboost-Amanda som kontrollerar tangenterna. Idag får det vara klibbigt.)

Nyckelknippan

Hola amigos!
Måndagmorgon och en hektiskt vecka väntar, födelsedag, engelskaprov, fysikprov osv... Kanske att jag skulle försöka leva lite däremellan men vem vet. Nu ska jag ut och möta den obarmhärtiga verkligenheten!

Dirty Bit

Ikväll...tänkte....jag...DANSA.

Torsdagen blev så här bra

Idag hade jag hört ryktats om att den här filuren skulle befinna sig i Vingåker

så då gällde det att hålla sig framme och boka upp henne för promenad och fika och om ni klickar på bilden kommer ni till hennes blogg.


Vi var och kollade på tapeter. Och jag stönade och fingrade på i princip allt som var pråligt, blommigt och guldigt.
Som en riktig tant ska det se ut hos mig när jag blir stor. Fast det ska vara som en galen tant. Med uppstoppade djur (jag vet hallå vegetarian=dubbelmoral), plottriga saker, böcker, tavlor, mörka träslag och missmatchade mönster. Minimalism skulle jag aldrig klara av!

Speedy

Jag har egentligen inte tid, för det är kemiprov imorgon. Men jag kan ju göra en liten sammanfattning av höjdpunkterna/de som är värda att komma ihåg- stunderna idag:
  • Sol i ryggen på väg till skolan
  • Nationalteatern i hörlurarna
  • Fick tillbaka en bokrecension med bra resultat!
  • Elvira hade inte dunjacka
  • Tacos med pappa
  • Mamma spelar en Håkan Hellström-låt
  • Semla med mamma
  • Jag stoppar in fingrarna i en en kontakt när jag skulle montera upp min taklampa "mamma det sticks!"
  • Per Moberg på tv nu hör jag, kanske funkar tillsammans med kemi...

RSS 2.0