Untz untz

Idag ska vi åka upp till Borlänge och gå på festival. Jag startar med dusch och peppning på spotify. Håhåjaja, vi kanske får det fint ändå. Ni med hoppas jag!

Glad att jag har er

Jag blir glad i magen när jag tänker på vilken fin dag jag har haft. Vaknade upp i Viala, kunde äta frukost under strälande sol, åkte till Katrineholm, blev bjuden på picknick av Elvira och sedan glass och promenad med Elin som jag typ inte träffat på HUR länge som helst!


!
Dessutom har helgen gått i ett men varit grym, först midsommaraftonsturné i Viala, Österåker och Marmorbyn. Sjukt dansgolv hemma hos Nick i Marmorbyn, mycket trevligt. Sen igår, Brevens midsommarfirande. Herregud vad folk och vad taggade vi var. Nu är det bara att köra fram tills på tisdag då vi åker upp till Borlänge för lite Fred och Kärlek. Åh det blir fint!

Trevlig Midsommar!


Önskar jag och min mamma, nu är det mys och senare ikväll ska jag partajja med vännerna. Ser ni att det saknas nåt i munnen på mig förresten?!


Hehehhihihihhohooh

Jag har alltid typ varit lite kluven när det gäller "dagens outfit-bloggar". För det känns så seriöst, alltså att man tar sig själv på så stort allvar. Jag har en tendens att försöka skoja bort mig själv, kanske lite för ofta (?). Så idag kom jag i alla fall på att kan alla andra, då kan jag med! Det är fan min rättihet att ta mig på stort allvar och se lite ledsen, kolla ner i backen och svanka med benen så dom ser låååååååånga ut och tro att jag är modeoraklet itself. För det verkar faktiskt ganska kuuuuuuul...

Ah, så jag ska börja producera dagens outfit. Tänkte jag? Det vill säga då det existerar en sådan. Vi börjar ikväll med morgondagens midsommarutstyrsel (man ska vara ute i god tid).

Koftan är second hand, linnet från Cubus, skor från Din Sko (min systers), kjolen är HM och glasögonen likaså. Jag räknar stenhårt med sol så därför åkte dom på.

 


This Old Heart Of Mine (Is Weak For You)

Idag ska jag åka till Norrköping och äter jordgubbsmacka till frukost.

Känner du vinden som blåser?

'Morning bitches!
Nu sitter jag här igen, ensam vaken och vääääääääääntar på att min syster ska vakna, att en affär ska öppna eller något annat än tv-shop ska gå på tv. Jag vaknar alltid tidigt, hungrig såklrart, äter frukost, fixar i ordning och sen blir det liksom tomrum. Hon sover och jag väntar på att vi ska ta en hurtig syster-prommis. Rastlös!

O'hoj Jolly Sailor!

Nu är jag hemma igen efter en skön hel med avkopplande "bara-vara-tid" på båten. Jag och pappa drog ut i torsdags med inga som helst ambitioner förutom att vila, och det klarade vi galant. Jag har i princip spelat gitarr, lyssnat på radio, ätit, slöpromenerat och läst två stycken inte alltför ambitiösa böcker.

Mobilen var till och med avstängd för jag glömde laddaren och det var så (jag vet lite irriterande för andra kanske) men HIMLA SKÖNT! Kände mig som någon riktigt sånhär harmonisk person som sitter på en bergstopp någonstans och äter luft typ. Utan mobilen alltså.

Men helt oteknisk ska man ju såklart inte vara, för har man blogg, ja, då tar man tamefan kort på allting för att man tänker att någon liten sate därute ska sitta och kissa på sig i ren förväntan över att få se alla saker man pysslat med.

Så det har vi alltså gjort:

Varit optimistiska trots vädret i snygga SJ-regnställ

Spelat, mest Håkan Hellström, pappa på gitarr och Amanda på sång


Kommit på att jag aldrig vill ha en Onepiece, det finns inget skönare än farfars ulliga gamla HellyHansen underställ.


Varit nöjda över att vi kunde sitta ute och äta

Och blivit lite missnöjda över att vi behövde flytta in

Promenerat ett blött och soligt Ämtö

Hittat kantareller och bara "men vafan?!"


Ätit väldigt mycket rågkaka med mjukost och gurka


Och avslutat med en lite kylig fotbollsmatch på vägen hem. IFK Norrköping mot Helsingborg, vi var lite förrvirrade och lyckades komma in på en läktare där vi egentligen inte fick vara. Det hela var mycket busigt.

Som ett frivilligt tillägg att läsa om fotboll; är jag är överhuvudtaget väldigt oerfaren och det var på sätt och vis lite tråkigt. Jag kan två ramsor och dom går ungefär såhär: "SOLNATATTARE, SOLNATATTARE!" och "Alla heter Glenn i Göteebbbooouurg, Alla heter Glenn i Götebooourrrrg". Jag har ingen aning om vad de betyder. Varför kan jag dom ens? Är de ens fotboll de handlar om liksom? Nej, det känns lite pinsamt, jag vet inte ens vilket lag man ska skrika dom till, eller kanske för...?!
Jag tror jag ska lära mig lite ramsor så kan vi gå på mer match. Det verkade kul att skrika och hoppa lite. Värsta friskispasset.

Det där var ett himla inlägg hörrni! Jag lovar att snart kommer de här kortisarna igen, typ egobilden från sidan och "nu drar jag och *valfritt-tjej-smeknamnn-så-det-låter-som-om-man-är-bästisar-som-kan-prata-om-allt* ner på CL (Coffee Lounge för dig som inte har koll, DAH!) och drar en fika" - inläggen. De är mer lättlästa, eller hur?

Puss på näsorna

And the livin' is Easy

Nu är det väl sommarlov. Jag och Jossan lallade bort en hel dag ute i Österåker och bara softade järnet igår. Bakade en lite övergräddad butterkaka (ja, det heter så, googla om du inte vet vad det är) men ingen blev ens upprörd att 2 timmars arbete blev bränt för vi har liksom all tid i Världen och så vidare.

På kvällen åkte vi till Sofie och jag drack cirka sju koppar vaniljte och åt scones och blåbärspaj till kvällsmat under ett smattrande plasttak på hennes veranda.

Idag ska jag och pappa ut och segla. Men ingen är stressad, det är sommarlov.

Cloud

Go'kväll!
Idag har varit en väldigt bra dag. Först träffade jag min syster. Det kan ju tyckas självklart eftersom vi bor ihop men det är inte alltid man hinner med varandra ändå faktiskt. Vi var ute och promenixade.
Sen gick jag hem och bytte om trehundra gånger för att tillslut ändå ta på mig samma jeansshorts som jaag har varenda dag och gick ner till Elvira på stan.
Elvira gjorde världens kap med orangea solbrillor. Sen gick vi hem och la oss på soffan och målade lite naglar och kollade Sex and the City. Super-girly.
Vidare hem och lite hamburgare, jordgubbar, lost och mys med finaste Maxen. Sa jag förresten att idag har varit en bra dag?

Sent,

men det är ändå lite bilder från Lovisas student om ni vill se.


<3ligt

Farmor: Sätt på dig bilbältet nu Amanda.
Jag: Ja, vänta.
Farmor: Ja, det kostar 500 KRONOR i böter annars!
Farfar: Ja, och sen kan man få uppskjutet körkorttillstånd.
Jag: Man kan dö också. Som en liten parentes.



Andas, andas

Det var längesen jag låg vaken såhär dags och inte kunde somna. När klockan är halv två är det liksom inte riktigt helt accepterat att stiga upp och sätta igång med dagen så att säga och det stressar mig lite. Typ kolla facebookbilder på någon i min paralellklass kusin eller något annat värdefullt får man göra av tiden i stället.

Jag är för rastlös. Släng av adhd iband skulle jag tippa på.

Kamikazefilosofi

Är så fruktansvärt trött huvudet att jag bara går runt och gråter hela tiden, det är jätteunderligt faktiskt. Och det värsta är när folk tittar bekymrat på en och man ska förklara varför. Hoppas det tar slut snart.

Student 2011

Min syster tog studenten idag och jag sitter vid Inges dator som är långsam. Därför tänker jag bara ladda upp en bild just nu och det är bara för att skryta.

HON FICK ETT J*VLA STIPENDIUM FÖR DELAD PLATS, BÄST BETYG PÅ SKOLAN! FYFAN SÅ BRA! ÄLSKAR DIG LOVISA! (Fast hatar dig pyttepytte för pressen som du sätter på lillasyrran när du gör sådär)

Igår

fick vi ju sommarlov. Det firade vi hos Therese!
Jag älskar den sista bilden på Matilda. Grym kväll som Therese hade ordnat superbra!

Vad jätteskönt

Skolavslutning. Åh jag tog en morgonpromenad förut och gick förbi ett tåg fullt med låg-och mellanstadiebarn som skulle till kyrkan för avslutning. Vilka tider!
Då hade man full planering hela året för vad man sklle ha på sig, man fick ofta nya gympaskor att sätta på sig och slita ut under sommaren har jag för mig. Och så ni vet vita capritights, kjolar, blommor, den blomstertid nu kommer, förrvirring när folk skulle ta kort och föräldrar hit och dit och alla man ville säga hejdå till och lite sorg eftersom ganska många av de man alltid träffade i skolan visste man att man knappt skulle se till på hela sommarlovet. Och kort med fröken skulle man ta och sen gick man hem och fikade och det var lite tomt.
Jag tycker det var fint! Efter den här skolavslutningen ska jag antagligen hem och städa, men jag är väldigt glad ändå ska jag be att få tala om för ikväll ska vi grilla och skaka loss. SOMMARLOV!

Bäst imorse

Skulle inte det här kunna vara en av de absolut finaste sånger som har gjorts? Jag gråter nästan litegrann varenda gång jag hör den.
The Streets – Dry Your Eyes

Bäst ikväll

Supertramp – Give A Little Bit

Hallå

Idag har det varit soligt, idrottslektion, film i skolan och uppstartarmöte för Grön Ungdom KFV. Det sistnämnda har jag tänkt att jag ska försöka engagera mig lite i och jag tycker verkligen mötet idag kändes jättekul och folk verkade taggade på nån slags grön force här i Katrineholm. Det tycker jag om!

Nu har jag vräkt i mig mat, fattar verkligen inte hur jag kan äta sådana mängder ibland men det är väl bra antar jag. Imorgon är planen skola och sen smörgåstårteplanering hos min far eftersom det är vi som tar hand om den viktiga delen när min syster tar studenten på lördag!

Känt mig snygg idag! Sånt gillar vi också.


Sol, Syster, Snygga, Smask

Har haft fullt upp under precis hela veckoslutet och jag har trivts galet bra med det! Jag hade två grymt lyckade dagar  Stockholm med två fantastiska tjejer vid namn Elvira och Jacqueline först och främst.
Vi handlade fina saker, pekade, tog kort, var turister, var coola, blödde näsblod, skrattade, grät, snarkade, åt glass, hade picknick överallt, var oöverens om mycket och överens om det mesta.

Direkt när jag kom hem kom fina fröken Fredin och underhöll. Dagen efter försökte vi jobba bränna nere på Djulö ett litet tag. Sen har jag även fått besök av min pojkvän Max. Vi åkte ut till mamma och Inge och fick grillat och mysmiddag tillsammans med Lovisa och Adam.
Idag har vi också jobbat på brännan och ätit isglass på vår innegård. Varmt! Nu sitter jag och äter godaste sommarlunchen, kall sallad med massa tillbehör och ska strax åka till Vingåker. Tiden går fort när man har roligt och här kommer lite bilder!

Ey

Jag lånar dina glasögon mamma? För jag vill känna mig cool. Tack på förhand. Älskar dig!

Leaving without shoes

Jag letar skoskavsplåster men är fortfarande på bra humör. Nu ska jag bara försöka packa ner allt jag vill ha med mig och sen är vi klara för mini-semester. Jag gillar att åka bort.

We've got the vision, now let's have some fun

Precis kommit hem från lite chill och kladdkaka hos min kära väninna Elvira. Vi ligger vid hennes pool och jag låtsas att jag är med i OC, det gillar vi!
Imorgon åker vi två till Stockholm och glider lite tillsammans med Jacqueline. Spenderar natten där och glider lite till i övermorgon. Det finns fin-potential.
Nu är jag väldigt trött fast jag ska ändå "ut och gå" med Max. Jag tänker nog att promenaden blir en solig bänk någonstans. Man måste faktiskt ta vara på vädret...

Pepp-pepp-pepp-peppad

Uh jag är så trött och glad!

Igår hade vi lite festivalbrudssamling här hemma. Jag och Josse kom överens om att det är den absolut bästa temat på en fest, allt kan vara hur tacky som helst, det är ändå feeling i kall ravioli om man låtsas att det är festival.

Först gick vi till ÖB för vi har fått för oss att det är där man hittar alla super-campar-saker. Vi hittade faktiskt en lampa. Glada fortsatte vi på temat och körde burkmat och mjukost på tub + mackor till middag. Jag tänker ta med mig mackor i sommar (kolla bild nedan för betyg av burken).

Jog Snog

Godmorgon mina kära vänner! Har egentligen sovmorgon idag så nu har jag nyss trökat i mig (Josse-utryck) två mackor och en kopp kaffe för jogging på morgonkvisten. Sen har vi Fysikprov och det kommer kanske gå åt helvetehållet.
Mamma undrade varför jag skrattade när jag satt vid datorn, haha jag satt och skrattade åt hur dåliga mina photobooths blev. Det här var den bästa och då förstår ni ju.

RSS 2.0