Fniss och Cupcakes

Det här är jättegoda och saftiga cupcakes som du borde baka snarast! Med smak av apelsin och jordgubb och med fin topping kan man inte motstå att sno en till frukost (ooops) till och med. Kalla mig tant men liksom hur tillfredställande är det inte att baka?

This is how to work it!
Vispa 2 ägg och 2dl socker supermycket med elvisp (nästan så det blir som vispgrädde). Ha i 50 g smält smör som du blandat med drygt 1 dl mjölk.
Strössla över 1 ½ tsk bakpulver, en nypa vaniljsocker, finrivet skal av en halv apelsin och 3 dl vetemjöl. Rör ihop till en smet. Häll i muffinsformar och tryck ner en fryst jordgubbe i varje form. In i ugnen 225 grader i kanske tio min (ha koll själv annars).
Gör
Leilas frosting genom att vispa (elvispen är the best) ihop 60 g mjukt smör/margarin, 100 g cream cheese, 5 dl florsocker, 1 msk pressad citronjuice och några droppar karamellfärg. Bre detta på muffinsen när de har tagits ut ur ugnen och svalnat. Garnera med valfritt fint och ätbart pynt. Lägg upp på en fin tallrik och servera till fina vänner eller till dig själv.



Jordgubben blir lite kladdig och håller muffinsarna saftiga. Skippa den om du inte är så förtjust.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0